Legacy Magazine > Maart 2015

Creëer uw toekomst vandaag

By Stewart Rutter, Vice President, Synergy WorldWide

Veel te vaak kijken we naar de toekomst, anticiperen we op het succes aan de horizon, zonder dat we echt de tijd nemen om een actieplan te maken voor hoe we daar gaan komen. De schrijver Joel Barker schreef, “Visie zonder actie is slechts een droom. Actie zonder visie is slechts een tijdverdrijf. Actie met visie kan de wereld veranderen.”

Synergy is gebouwd op het principe om anderen te helpen hun leven te verbeteren.

Bent u wel eens zogefocust geweest op de uitbetaling aan de eindstreep, dat u vergat een plan te maken om daar te komen? Terwijl we ons richten op een bepaald resultaat, is het eenvoudig om zo gefocust te raken op het heden, dat we het totaalbeeld uit het oog verliezen. Met nieuwe titels, bonussen, exclusieve evenementen en zakelijke kansen om naar uit te kijken, is het belangrijk om niet te vergeten dat het bereiken van deze dingen, van ons vereist dat we in het heden leven, niet in de toekomst. We moeten een gedetailleerd plan maken dat ons brengt waar we naartoe willen gaan, in plaats van een focus op wat we krijgen als we daar eenmaal zijn.

Terwijl u opnieuw evalueert hoe dicht u bij de doelen bent die u hebt gesteld, kunt u ook evalueren hoe u van plan bent uw tijd te gebruiken in het hier en nu om deze doelen te bereiken. Bereid uzelf voor om de eindbestemming te halen met deze vijf directe stappen.

Identificeer uw sterke en zwakke punten
Ten eerste is het belangrijk om inzicht te hebben in de huidige staat van uw bedrijf. Wees eerlijk en objectief als u kijkt waar u en uw bedrijf staan. Welke acties hebben de meeste resultaten gegenereerd? Wat was minder succesvol? Het identificeren van de sterke en zwakke punten is goed om te doen tijdens de planningsfase van elk bedrijf en het geeft u de mogelijkheid om te bepalen wat u moet veranderen om verder te komen.

Maak een plan
Zodra u uw sterke en zwakke punten hebt geïdentificeerd, is het zaak om een plan te maken om uw ideeën te verwezenlijken. Het uitstippelen van een reis zonder een kaart, is een gedoemd businessplan. Bepaal een langetermijndoel en verdeel dat in maandelijkse en wekelijkse doelen waarmee u stapje voor stapje dichter bij uw langetermijndoel komt. Met elke mijlpaal die u bereikt zult u meer geïnspireerd en vastbesloten worden om de volgende te bereiken.

Maak contact
Een van de beste manieren om op het juiste pad te blijven, is het bijwonen van Synergy-evenementen. Of u luistert naar het advies van succesvolle Synergy-executives of inspirerende boodschappen van andere teamleden, evenementen zijn altijd een goed moment om gebruik te maken van het Synergy-netwerk om u heen en om uw eigen potentieel te vergroten. Evenementen zijn een geweldig platform om contact te maken met uw gemeenschap, om ideeën uit te wisselen en relaties te bouwen.

Blijf positief
Lach in het gezicht van uitdagingen en zie uw mislukkingen als levenslessen. Het pad naar succes is vaak vol met pieken en dalen en u moet af en toe een omweg nemen om het beoogde einddoel te bereiken. Laat u niet op uw kop zitten door deze uitdagingen zie ze als een kans om te groeien. Zegevieren over hindernissen en terugvallen, leren u waardevolle lessen over uzelf en het zal u helpen met het beter stroomlijnen van uw bedrijf. U zult er aan de andere kant sterker en wijzer uitkomen. Energie is besmettelijk en uw hele team zal zijn voordeel doen met uw enthousiasme.

Wees een gever!
Synergy is gebouwd op het principe om anderen te helpen hun leven te verbeteren. Deze filosofie is gedeeltelijk waarom u lid bent geworden van de Synergy-familie. Het wordt tijd deze filosofie in de dagelijkse praktijk te brengen. Investeer in uw team, luister naar hun behoeften, coach hen en zoek samen naar oplossingen. Hetzelfde geldt voor uw klanten. Luister naar hun behoeften en zorgen en ga vervolgens actief op zoek naar een manier om hen te helpen met het verbeteren van hun levens, zelfs als het niet direct een verkoop inhoudt. Mensen waarderen uw oprechte zorg voor hun welzijn en op de lange termijn zal zich dat uitbetalen.

Of u net begint met uw bedrijf of het gevoel hebt dat uw beoogde mijlpalen niet haalbaar zijn―deze tips geven structuur aan uw dagelijkse aanpak en visie aan uw korte termijn businessplan. Met deze instructies blijft u op het juiste pad en bereikt u uw lange termijn doelen. Met de juiste hulpmiddelen binnen handbereik, is uw toekomst eindeloos.