Legacy Magazine > Maart 2015

Tijd maken voor Synergy

Hoe teamleden balans weten te houden tussen Synergy en het leven

Het leven barst van de bezigheden en verantwoordelijkheden: van het opbouwen en onderhouden van relaties, presteren op het werk, boodschappen doen en alles wat daartussen ligt. Mensen zijn continu aan het prioriteren, bepalen wat ze kunnen afstrepen en toevoegen om de juiste balans te vinden voor hun leven.

"Volgens Mandy maakt niemand zomaar tijd vrij om een bedrijf op te bouwen, tenzij je echt wilt. "
Mandy Blaney

Mandy Blaney, een van de topleiders van Synergy Ierland, zou een zelfhulpboek kunnen schrijven over het managen van chaos. Ze leerde al op jonge leeftijd hoe je een huishouden met zes kinderen (allemaal onder de 10 jaar) draaiende houdt, terwijl je overuren werkte in het hotelwezen. Na 22 jaar in het hotelwezen en een aantal serieuze gezondheidsproblemen, kreeg Mandy meer interesse in voeding en gezondheid. Ze besloot terug te gaan naar de schoolbanken toen haar kinderen nog jong waren. Na haar afstuderen, opende ze als voedingsadviseur een wellnesscentrum in een plaatselijk hotel. Mandy ontdekte haar liefde voor de producten van Synergy en begon ze aan te bevelen aan haar cliënten.

Mandy was in de twintig toen ze kennis maakte met de netwerkmarketing industrie. Het concept sprak haar zeer aan, maar ze dacht niet dat ze er ooit zelf tijd voor zou hebben. Sindsdien heeft ze persoonlijk ervaren dat iedereen tijd heeft om een Synergy-bedrijf te runnen—ongeacht de situatie—als je maar resources hebt en wilskracht.

Misschien nog wel belangrijker dan het hebben van de juiste resources, is identificeren waarom iemand wil slagen in de industrie. Volgens Mandy maakt niemand zomaar tijd vrij om een bedrijf op te bouwen, tenzij je echt wilt.

“Ongeacht of u twee vrije uren per week hebt of vijf, maak van die tijd Synergy-tijd”, aldus Mandy. “Het is niets meer of minder dan een andere benadering. Besteed die 1-2 uur per week effectief door contact te maken met teamleden en upline om hulp te vragen. Het is geen probleem als u maar beperkt tijd hebt voor uw Synergy-bedrijf, maar het is cruciaal om uw sponsor en uw upline te gebruiken en uw tijd efficiënt te besteden.”

Wanneer een nieuwe distributeur in Mandy’s team tijd committeert aan zijn of haar Synergy-bedrijf, committeert Mandy dezelfde hoeveelheid tijd om hen te helpen, en zo verdubbelt ze het arbeidspotentieel. Op die manier leren nieuwelingen het bedrijf kennen.

“Dit is geen opleidingsprogramma waar je alles leert voor je je diploma’s in ontvangst neemt”, aldus Mandy. “Je vraagt je sponsor om hulp en deze staat je ter zijde. Je bereikt een verstandhouding met iemand die je helpt bij de verschillende obstakels en hindernissen.”

Hannu and Anna-Maija Kreivi

Anna-Maija Kreivi, een Finse Synergy-leider zegt dat er veel alleenstaande moeders of huisvrouwen zijn die een Synergy-bedrijf zijn begonnen en die niet anders kunnen dan steunen op hun upline-support. Vaak komen deze leiders naar het huis van de moeders, wat het voor hen een stuk eenvoudiger maakt. En dat is iets wat Anna-Maija, die zelf 10 kinderen en 19 kleinkinderen heeft, als geen ander begrijpt.

Een belangrijke factor in Anna Maija’s succes is haar zakelijke partner, en man, Hannu. Het stel is niet direct 100% van start gegaan met het Synergy-bedrijf. Gedurende drie jaar stootten zij steeds meer van hun verplichtingen af in aanloop naar hun volledige investering in hun Synergy-bedrijf. Hannu en Kreivi verdelen de werkzaamheden—reizen, contacten maken en administratie—zodat alle belangrijke taken op vrijdagmiddag zijn afgerond. Op die manier kunnen ze volledig van het weekend genieten en hebben ze volop aandacht voor hun gezin.

Het is belangrijk om balans te vinden en niet het gevoel te hebben dat je overwerkt bent. Mensen die continu worden achtervolgd door ‘nog doen’-lijstjes, kunnen hun bedrijf wellicht niet zo efficiënt runnen tijdens de werkweek en voelen zich daardoor ongelukkig, zegt Anna-Maija.

Janne and Mervi Korkeakangas

Maar volgens Janne Korkeakangas, een andere Finse Synergy-leider, hoeft druk zijn niet per se negatief te zijn. Hij runt zijn bedrijf samen met zijn vrouw Mervi, en voor Janne, vader van negen, heeft het combineren van de activiteiten van zijn kinderen en zijn werk als grafisch ontwerper, hem juist geholpen met het bepalen van zijn prioriteiten.

“Het is misschien wel beter om druk te zijn. Het laat zien dat je actief bent en je wordt daardoor selectiever in de activiteiten waaraan je tijd besteedt”, aldus Janne. “Je kiest datgene dat het meest voordeel heeft voor je en wordt erg efficiënt.”

Janne heeft een aantal dingen geleerd: om altijd een agenda bij zich te hebben, om aan het einde van de dag de volgende dag te plannen, om slechts één keer per week naar de supermarkt te gaan en om dingen die hij wil leren, op te nemen op zijn mobiel. Zo kan hij de opnames opnieuw afspelen als hij huiswerk doet, waardoor hij het materiaal snel leert. Elke seconde van Janne’s leven is energiek, positief en voldoenend.

Deze energie is ook gedeeltelijk te danken aan het feit dat Janne genoeg beweegt en zijn gezondheid ondersteunt met producten van Synergy. Volgens Janne hebben de mensen die goed voor hun lichaam zorgen en gezonde keuzes maken, vaak een positievere uitstraling en ze bereiken meer.

Janne vindt Synergy WorldWide het beste bedrijf waar hij ooit voor gewerkt heeft, onder andere vanwege de ongekende ondersteuning die hij en zijn vrouw hebben gekregen van het executive team, hun plaatselijke team en de producten van Synergy. Volgens hem gaan de zaken zo goed, dat hij verwacht “elk moment wakker te worden.”

“Als u gestrest bent of te druk, vertel het iemand”, zegt Anna-Maija. “Dan krijgt u vanzelf de steun die u nodig hebt. Het hebben van kinderen of andere verplichtingen, zou geen reden moeten zijn om niet te gaan werken voor deze prachtige onderneming. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten.”

Mandy’s advies voor hen die net zijn gestart in de netwerkmarketing industrie met Synergy WorldWide of voor hen die hindernissen zijn tegengekomen onderweg, is, “Met vallen en opstaan leert u. Bepaal vandaag uw doelen en begin morgen opnieuw. Uw leiders staan voor u klaar; het enige wat u hoeft te doen, is om hulp vragen”