Legacy Magazine > Maart 2015

Team Manager Academy –
Waarom u erbij moet zijn!

Je ontwaakt na een goede nachtrust met uitzicht op de schitterende Oostenrijkse Alpen. Je geniet vervolgens van een vijf-sterrenontbijt en neemt een duik in het zwembad van de luxe spa. Op dat moment realiseer je je waarom Synergy-teamleden niet kunnen wachten zich opnieuw te kwalificeren voor de Team Managers Academy in Tirol.

Team Manager Academy is bedoeld om teamleden die hebben laten zien dat ze een sterke en groeiende Synergy-organisatie kunnen opbouwen, te trainen, motiveren en inspireren. Dit jaar zal het evenement, dat plaatsvindt van 25 tot 28 juni, 3 nachten en 4 dagen duren. U hebt tot en met 31 mei om zich te kwalificeren.

De Britse Kim Bradley had de unieke gelegenheid om Team Manager Academy 2014 bij te wonen. Slechts twee maanden na het evenement heeft ze de principes die ze heeft geleerd, geïmplementeerd en ze was zo enthousiast dat ze zich opnieuw heeft gekwalificeerd voor Team Manager Academy 2015. Synergy WorldWide stelde Kim een aantal vragen over haar eerste TMA-ervaring. Lees haar antwoorden en laat u inspireren!

"De ervaring heeft zoveel voor mij betekend dat ik direct na het verlaten van Oostenrijk al aan het denken was hoeveel mensen ik mee zou kunnen nemen. "

SYNERGY:  Wat waren uw eerste gedachten nadat u aankwam in het Interalpen Hotel in Oostenrijk?

Kim:  Vanaf het begin, bij aankomst, realiseerde ik me dat dit het beste hotel was waar ik ooit heb overnacht. De omgeving was schitterend en ik kon haast niet geloven hoe luxe en prachtig het allemaal was. Uit dat oogpunt bezien voel je je zo geliefd, zo verzorgd, zo bijzonder. Je voelt dat Synergy, als onderneming, echt waardeert wat je doet. Alle tijd die je investeert niet alleen dit jaar, maar in al die jaren dat je er bent. Je voelt dat je serieus wordt genomen en dat je wordt gewaardeerd. Het is een sterk gevoel dat je echt een boost geeft.

SYNERGY:  Hoe was het om een aantal dagen door te brengen met andere invloedrijke leiders van Synergy?

Kim:  Je krijgt de kans vriendschappen te sluiten met de beste leiders van Europa. Je ontmoet elkaar tijdens Team Manager Academy, je ziet elkaar vervolgens weer tijdens de Summit en zo bouw je relaties op buiten je eigen team. Je kunt ideeën delen en krijgt inzicht in hoe anderen dingen doen. Veel van deze ideeën kun je implementeren in je eigen team. Er worden strategische samenwerkingen gesloten, nieuwe contacten gemaakt en je weet precies welke bijeenkomsten er allemaal zijn in Europa. Ik blijf contact houden met deze mensen via social media. Het helpt met het verbreden van vriendschappelijke basissen op veel grotere schaal.

SYNERGY:  Wat was uniek aan de trainingen die werden georganiseerd?

Kim:  De trainingen waren precies goed wat betreft activiteiten die je nodig hebt om succesvol te zijn en alles werdzeer goed uitgelegd. Ik heb allerlei nieuwe ideeën opgedaan die ik kan toepassen in mijn bedrijf. Het hielp me ook meer in mezelf te geloven dat ik in staat ben mijn bedrijf naar nieuwe hoogtes te tillen. En het is eenvoudig om je zo te voelen als je contact hebt met mensen op executive niveaus die hebben bewezen dat het kan. Ik realiseerde me dat de mensen die executive niveaus hebben bereikt, net zijn als ik, ze doen het alleen langer. Na de trainingen voelde ik me sterker en meer capabel.

SYNERGY:  Wat is uw favoriete herinnering aan Team Manager Academy?

Kim:  Ik vond de teambuildingactiviteiten in de buitenlucht ontzettend leuk. Ken je dat gevoel van tijdens de gymles op de middelbare school? Dat je je zorgen maakte of je wel of niet goed zou presteren? Nou, tijdens de TMA-activiteiten voel je je alles behalve gegeneerd. Iedereen helpt je en moedigt je aan. Je wordt gesteund, hoe dan ook. Tijdens een van de evenementen moesten we met een laserpistool schieten op een doel. Ik had nog nooit in mijn leven een geweer in handen gehad. Uiteindelijk wist ik vier van de vijf doelen te raken en dat voelde zo goed. Voor mij symboliseerde deze oefening dat je uit je comfortzone moet stappen om iets te bereiken. Ik weet dat je jezelf kunt verrassen als je maar wordt aangemoedigd door anderen.

SYNERGY:  Vond u het na uw deelname aan TMA 2014 belangrijk om opnieuw te kwalificeren?

Kim:  Ik wil elk jaar weer deelnemen, maar ik ben er van overtuigd dat ik niet meer alleen terug wil. Ik heb het hele jaar gewerkt met andere leden van mijn team en hen geholpen met hun kwalificatie. Ik heb een foto met een rij legen stoelen. Als ik naar die foto kijk, visualiseer ik mijn teamgenoten op die lege stoelen. De ervaring heeft zoveel voor mij betekend dat ik direct na het verlaten van Oostenrijk al aan het denken was hoeveel mensen ik mee zou kunnen nemen. Team Manager Academy is een katalysator voor groei. Maar als u wilt deelnemen, schiet dan op - er is niet veel tijd meer om u te kwalificeren. U wilt niet nog 12 maanden wachten om deel te nemen.

We hopen veel mensen te zien die zich opnieuw hebben gekwalificeerd voor Team Manager Academy van dit jaar, maar zoals Kim al zei, we hopen dat deze kwalificeerders een groep eerste kwalificeerders meeneemt naar Oostenrijk voor de ervaring van hun leven. Meer dan 40 individuen hebben zich al gekwalificeerd en we hopen er in de komende paar maanden nog veel meer te zien!