Legacy Magazine > Mars 2015

Tid til Synergy

Hvordan teammedlemmer finner en balanse mellom Synergy og hverdagen

Livet er fullt av krav og ansvar; vi skal gjøre karriere, ta oss av familien, gjøre ærender, pleie relasjoner osv. Vi revurderer konstant hva vi vil prioritere og tenker på hva vi kan eliminere og tilføye av aktiviteter for å få den riktige balansen i livet.

"Dersom du ikke har en sterk drivkraft, vil du sannsynligvis aldri lage en tidsplan for å bygge en forretning."
Mandy Blaney

Mandy Blaney, en av Synergy Irlands toppledere, kunne skrevet en selvhjelpsbok om å takle kaos. I en periode da hun arbeidet mye overtid i hotellbransjen - samtidig som hun hadde seks barn under 10 år - lærte hun hvordan man takler tidsklemma. Etter å ha arbeidet i hotellbransjen i 22 år og samtidig hatt mange helseplager, ble Mandy interessert i ernæring og begynte på høyskoleutdanning mens barna var små. Etter eksamen åpnet hun et velværesenter på et lokalt hotell, der hun arbeidet som kostholdsveileder. Da Mandy oppdaget Synergys produkter, begynte hun å anbefale dem for klientene sine.

Mandy var i 20-årene da hun ble introdusert for nettverksmarkedsføring. Hun elsket konseptet, men skjønte ikke hvordan hun skulle finne tid til det. Senere har hun oppdaget at det er mulig for alle - uansett situasjon - å finne tid til å bygge en Synergy-forretning, dersom de har viljestyrke og ressurser.

Og noe som kanskje er enda viktigere enn riktige ressurser, er å finne ut hvorfor man vil være i nettverksbransjen. "Dersom du ikke har en sterk drivkraft, vil du sannsynligvis aldri lage en tidsplan for å bygge en forretning," sier Mandy.

“Uansett om du har to eller fem ledige timer per uke, kan den ledige tiden øremerkes Synergy,” sier Mandy. “Det handler om å ha en annen innstilling. Bruk de avsatte timene hver uke effektivt sammen med teammedlemmene dine og be upline om hjelp. Det er OK å ha begrenset tid til Synergy, men du må bruke sponsor og upline.”

Når nye distributører på Mandys team bestemmer seg for å bruke tid på Synergy-forretningen sin, forplikter Mandy seg til å bruke samme tidsmengde på å hjelpe dem, og dobler derved innsatsen. På denne måten lærer hun nybegynnere om bransjen.

“Dette er ikke et skolepensum som du skal kunne før du blir uteksaminert,” sier Mandy. “Du lærer etterhvert og får hele tiden råd og støtte fra sponsoren din. Lag en plan sammen med noen som vil bli ved din side gjennom oppturer og nedturer.”

Hannu and Anna-Maija Kreivi

Anna-Maija Kreivi, en finsk Synergy-leder, sier at det er mange alenemødre eller hjemmearbeidende mødre som har sluttet seg til Synergy og ikke har annet valg enn å stole på støtte fra upline. For å gjøre det mest mulig praktisk hender det ofte at lederne kommer hjem til mødrene på møter. Dette forstår Anna-Maija nytten av bedre enn de fleste; hun har 10 barn og 19 barnebarn.

En viktig faktor for Anna Maijas suksess har vært hennes forretningspartner og ektemann Hannu. Paret satset ikke alt på Synergy fra dag 1. I løpet av en 3-årsperiode faset de gradvis ut andre forpliktelser - med det mål å bli fulltidsengasjert i Synergy-forretningen. Nå deler Hannu og Kreivi på arbeidet med reising, kommunikasjon og papirarbeid, for å bli ferdige med alle viktige oppgaver innen fredag ettermiddag - slik at de kan ta fri i helgen og gi familien all oppmerksomhet.

Det er viktig å finne balanse og unngå å føle seg overarbeidet. De som er neddynget av gjøremål, uten noen form for avkobling, greier ofte ikke å ta seg av forretningen sin på en effektiv måte og kan ende opp med å føle seg motløse, sier Anna-Maija.

Janne and Mervi Korkeakangas

Men det behøver ikke være negativt å være travel, sier Janne Korkeakangas, en annen finsk Synergy-leder som bygger forretning sammen med sin ektefelle Mervi. For Janne, som er en travel nibarnsfar, har sjongleringen med barnas aktiviteter og arbeidet som grafisk designer, hjulpet ham til å definere sine prioriteringer.

“Det kan være en større fordel å være travel enn å ikke være travel, fordi det viser at du er aktiv og tenker over hvilke aktiviteter du engasjerer deg i,” sier Janne. “Du vil da velge det som er mest fordelaktig og du blir mer effektiv.”

Jannes plan innebærer å alltid ha med seg en almanakk, å planlegge neste dags oppgaver kvelden før, å handle mat bare én gang i uken og å gjøre lydopptak av ting han ønsker å lære. Da kan han høre på opptak på mobiltelefonen mens han gjør husarbeid, og han lærer stoffet raskt. Hvert sekund av Jannes liv er energisk, oppløftende og tilfredsstillende.

Denne energien skyldes delvis at Janne er svært nøye med å trene og å støtte helsen sin med Synergy-produktene. Janne sier at de som tar vare på kroppen sin og gjør sunne valg, vanligvis har en bedre innstilling og makter mer.

Janne og ektefellen får fantastisk god støtte fra lederteamet, sitt eget team og Synergys produkter, og det er etter hans mening det beste selskapet han har vært tilsluttet. Han sier at ting går så bra at han noen ganger "tror han snart vil våkne opp fra en drøm.”

“Dersom du er stresset eller har altfor mye å gjøre - fortell det til noen,” sier Anna-Maija. “Du vil få den hjelpen du trenger. At du har barn eller annet ansvar, behøver ikke hindre deg i å være en del av dette fantastiske selskapet. Ingen vil bli overlatt til seg selv.”

Til dem som nylig har sluttet seg til nettverksbransjen via Synergy WorldWide, og til alle som har møtt på mye motgang, har Mandy følgende råd; “Se på fortiden som en erfaring og start på nytt. Sett deg mål i dag og start i morgen. Lederne dine er klare til å hjelpe deg.”