Legacy Magazine > Mars 2015

Få tid för Synergy

Hur Teammedlemmar uppnår balans mellan Synergy och resten av livet.

Livet är fullt av krav och ansvar, från att skapa och upprätthålla relationer, ha en framgångsrik karriär, till att uträtta ärenden och allt däremellan. Vi omvärderar hela tiden våra prioriteringar och försöker se var vi kan eliminera eller lägga till vissa aktiviteter för att uppnå den rätta balansen i livet.

"Att boka in tid för att bygga upp en verksamhet kommer aldrig att ske om det inte finns någon drivkraft bakom."
Mandy Blaney

Mandy Blaney, en av Synergy Irlands främsta ledare skulle kunna skriva en självhjälpsbok om hur man hanterar kaos. Hon lärde sig tidigt hur att ta hand om sex barn, alla under 10 år, samtidigt som hon arbetade övertid inom hotellbranschen. Efter att ha arbetat inom branschen i 22 år och när hon började uppleva hälsoproblem blev Mandy intresserad av näring och började plugga på universitetet igen medan barnen var små. När hon utexaminerades öppnade hon ett hälsocenter som näringsrådgivare på ett lokalt hotell. När Mandy upptäckte hur mycket hon älskade Synergy-produkterna började hon rekommendera dem till sina kunder.

Mandy kom först i kontakt med nätverksmarknadsföringsbranschen i 20-års åldern. Hon älskade konceptet men kunde inte se hur hon någonsin skulle få tid att få det att fungera. Hon har sedan dess upptäckt att det är möjligt för alla att hitta tid till att driva en Synergy-verksamhet – oberoende av situation – om de bara har resurser och viljestyrka.

Vad som är ännu viktigare än att ha de rätta resurserna är att förstå varför man vill lyckas inom branschen. Att boka in tid för att bygga upp en verksamhet kommer aldrig att ske om det inte finns någon drivkraft bakom, sade Mandy.

”Oberoende av om en individ har två lediga timmar i veckan eller fem kan han eller hon göra den tiden till Synergy-tid”, sade Mandy. ”Det handlar om ett annat tillvägagångssätt. Ägna dessa 1-2 timmar i veckan åt att effektivt engagera teammedlemmar och utnyttja stödet från din upline. Det är OK att ha begränsad tid till att arbeta på din Synergy-verksamhet, men du måste använda dig av din sponsor och upline.”

När en ny distributör på Mandys team lovar att ägna tid åt sin Synergy-verksamhet, avsätter Mandy lika mycket tid för att hjälpa dem och fördubblar arbetskraften. Det är så här nybörjare inom branschen lär sig hur det fungerar.

”Det här är inte ett universitetsprogram där du måste lära dig allt innan du kan ta din examen” sade Mandy. ”Du måste göra din sponsor till din högra hand. Skapa en relation med någon som kommer att stå vid din sida under motgångarna.”

Hannu and Anna-Maija Kreivi

Anna-Maija Kreivi, en ledare för Synergy Finland, sade att det finns många ensamstående mammor eller hemmafruar som har gått med i Synergy och som inte har något annat val än att till fullo utnyttja stödet från sin upline. Ofta kommer dessa ledare hem till mammorna för möten för att göra det enklare för dem. Det är något som Anna-Maija förstår bättre än någon annan. Hon har 10 egna barn och 19 barnbarn.

En viktig faktor i Anna-Maijas framgång är hennes affärspartner och make, Hannu. Paret började inte genast med Synergy-verksamheten på heltid. Under en tre års period fasade de ut sina andra plikter lite i taget för att kunna bli helt involverade i Synergy. Hannu och Kreivi delar nu på arbetet – resandet, kontakterna och pappersarbetet – för att se till att de hinner utföra alla nödvändiga uppgifter före fredag eftermiddag så att de kan lämna arbetet bakom sig på helgerna och fokusera helt på familjen.

Det är viktigt att hitta en balans och undvika att känna sig överarbetad. De som har alldeles för långa att-göra-listor, utan någon ljusning, kan inte bedriva sina verksamheter så effektivt under arbetsveckan och de kan börja må dåligt, sade Anna-Maija.

Janne and Mervi Korkeakangas

Men att vara upptagen behöver inte vara negativt, sade Janne Korkeakangas, en annan Synergy-ledare i Finland, som bedriver sin verksamhet med sin fru Mervi. För Janne har det faktum att han är far till nio barn och behöver balansera sina barns aktiviteter och sitt arbete som grafisk formgivare hjälpt honom att definiera sina prioriteringar.

”Det kan till och med vara en fördel att ha mycket att göra i stället för litet, eftersom det visar att du är aktiv och är selektiv med de aktiviteter du engagerar dig i”, sade Janne. ”Du väljer de som är till störst nytta för dig och blir på så sätt mer effektiv.”

Jannes schema har lärt honom att alltid ha en kalender med sig, att boka nästa dags uppgifter kvällen innan och att bara handla mat en gång i veckan, samt att spela in de saker han vill lära sig på sin mobiltelefon. Han gör det så att han kan spela upp inspelningarna medan han utför sina hushållssysslor och kan snabbt lära sig det han behöver. Varje sekund av Jannes liv är energiskt, upplyftande och tillfredsställande.

Den här energin kommer delvis från det faktum att Janne är flitig vad gäller att träna och är mån om sin hälsa med Synergy-produkter. Janne sade att de som tar hand om sig och sina kroppar och gör hälsosamma val har ofta en bättre attityd och kan åstadkomma mer.

Enligt Jannes erfarenhet är Synergy WorldWide det bästa företaget han någonsin har arbetat på, tack vare det enorma stöd han och hans fru får från ledningsgruppen, deras lokala team och tack vare Synergys produkter. Han sa att affärerna går så bra att han ”väntar på att vakna upp från en dröm”.

”Om du är stressad eller för upptagen ska du tala om det för någon”, sade Anna-Maija. ”Du får den hjälp du behöver. Att ha barn och annat ansvar bör inte stoppa dig från att vara delaktig i detta fantastiska företag. Ingen lämnas ensam.”

För dem som just har börjat med nätverksmarknadsföring genom Synergy WorldWide och för alla som har en dålig period vill Mandy rekommendera att ”Sammanfatta det förflutna som erfarenhet och börja om från början. Sätt upp mål idag och börja om igen i morgon. Dina ledare väntar på att du ska be om deras hjälp.”