Legacy Magazine > Joulukuu 2014

Sosiaalisen median hyödyntäminen digitaaliaikana

Kirjoittanut Aaron McCain, Director of Marketing

Elämme digitaalista aikaa, ja tietoja jaetaan ja tarkastellaan viiveettä. Sosiaalisen median, chattien, sähköpostin ja tekstiviestien ansiosta viestintä onnistuu yhdellä painikkeen painalluksella.

Maailmanlaajuinen verkostoituminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Digitaalisessa maailmassa rajat häviävät ja liiketoiminnan potentiaali kasvaa eksponentiaalisesti.

Barcelonan konferenssissa esittelimme uusia työkaluja, joiden tarkoitus on auttaa uusien SLMsmart-aterian ja e9-tuotteen sekä uudistetun ProArgi-9+ Citrus Berry -tuotteen myynnissä. Sähköisessä muodossa olevat tuote-esitteet, tietolehtiset, kortit ja videot maksimoivat digitaalisen toiminnan tehon.

Digitaalisessa maailmassa rajat häviävät ja liiketoiminnan potentiaali kasvaa eksponentiaalisesti.

Konferenssissa pitämässäni esitelmässä puhuin toiston tehosta ja siitä, kuinka paljon apua digitaalisesta markkinoinnista voi olla Synergy-liiketoiminnassa. Kehotin kaikkia läsnäolijoita tykkäämään Synergyn Facebook-sivulla julkaistuista uusista e9- ja SLMsmart-videoista ja jakamaan niitä. Tarkoitus oli levittää sanomaa näistä tuotteista verkostoissamme ja herättää kiinnostusta kaikilla markkina-alueilla. Nyt nuo videot ovat saavuttaneet jo lähes 70 000 ihmistä!

Konferenssin jälkeen olin uudelleen matkalla Eurooppaan yhteenvetotapaamisiin. Lennolla New Yorkista Madridiin aloin jutella vieressäni istuneen naisen kanssa. Kerroin, mitä teen työkseni, ja hän puolestaan kertoi olevansa IBM:n videokuvaaja. Halusin näyttää hänelle uudet e9- ja SLMsmart-videomme, joten kaivoin kannettavani esille. Katsottuaan e9-videon hän kertoi nähneensä sen jo Facebookissa. Olin ällistynyt. Hän asui toisella puolen maata eikä ollut koskaan kuullutkaan Synergy WorldWidesta, mutta hän oli jo ollut kosketuksissa tuotteeseemme.

On tärkeää muistaa, että digitaalinen markkinointi ei ole menestyksen avain. Verkostomarkkinoinnissa on kyse ihmisistä. Mikään ei voi korvata henkilökohtaista vuorovaikutusta, joka on menestyksen perusta tällä alalla. Uskon kuitenkin, että sosiaalisesta mediasta ja muista digitaalisista markkinointikanavista voi olla paljon hyötyä kiinnostuksen herättämisessä niin tutuilla kuin uusillakin markkinoilla.

Uusimpien tilastojen mukaan Facebookia käyttää joka kuukausi aktiivisesti noin 1,35 miljardia ihmistä.

Kun mietit tehokkainta tapaa hyödyntää sosiaalista mediaa Synergy-liiketoiminnassasi, ota huomioon seuraavat seikat.

  • Ajanhallinta: Suunnittele ajankäyttösi viisaasti. Päätä, milloin ja miten usein julkaiset sisältöä sosiaalisessa mediassa. On tärkeää, että käytät aikasi strategisesti ja tehokkaasti. Muista, että sanonta ”vähempi parempi” pätee niin sisältöön kuin ajankäyttöönkin.
  • Monipuolisuus: Päivityksiäsi seuraavat ihmiset ovat tuttaviasi. He eivät halua nähdä Synergy-päivityksiäsi yhtä mittaa. On tärkeää, että julkaiset monipuolista sisältöä ja mainitset Synergyn harkitusti. Luota siihen, että jos heitä asia kiinnostaa, he ottavat sinuun varmasti yhteyttä.
  • Kuvat kertovat sanoja enemmän: Hyödynnä kuvia mahdollisimman paljon. Tekstiä vilkaistaan usein pikaisesti, ja kuvat parantavat lukemisen todennäköisyyttä.
  • Sisältömarkkinointi: Mieti sisältö ja erityisesti muutama asia: Mikä on se, mitä haluat viestiä? Minkä tyyppisten ihmisten kiinnostuksen haluat herättää? Mieti kyseisten ihmisten luonteenpiirteitä ja räätälöi julkaisemasi sisältö sen mukaan, mikä heitä voisi kiinnostaa. Jos julkaiset sisältöä umpimähkään, herätät umpimähkäistä kiinnostusta. Valitse siis sisältö harkiten.
  • Pidä hauskaa: Tuhansilla verkkosivustoilla on neuvoja sosiaalisen median hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Neuvot kuitenkin muuttuvat jatkuvasti, ja oppiminen tapahtuu yrityksen ja erehdyksen kautta. Muista siis hallita ajankäyttöäsi viisaasti, valita julkaisemasi sisältö harkiten ja pitää samalla hauskaa. Kyse ei ole tieteestä. Kun olet tehnyt päivityksesi sosiaalisessa mediassa, soita jollekulle tai lähde juttelemaan ihmisten kanssaan kasvotusten. Se palkitsee sekä henkilökohtaisesti että liiketoiminnallisesti.