Legacy Magazine > December 2014

Profiteren van sociale media in een digitaal tijdperk

Door Aaron McCain, Directeur marketing

We leven in een digitaal tijdperk waar informatie onmiddellijk wordt gedeeld en bekeken. Met één druk op de knop kunt u communiceren via sociale media, chat-platforms, e-mail en sms.

Het gevolg is dat netwerken met mensen over de hele wereld eenvoudiger is dan ooit. De digitale wereld verwijdert internationale grenzen en verhoogt het bereikpotentieel van uw bedrijf exponentieel.

Tijdens de 2014 jaarbijeenkomst in Barcelona hebben we nieuwe hulpmiddelen geïntroduceerd die gemaakt zijn om onze Synergy-teamleden te helpen met het marketen van de nieuw gelanceerde producten SLMsmart Meal Replacement, e9 en de geherformuleerde ProArgi-9 + Citrus Berry-zakjes. Productbrochures, factsheets, uitdeelkaarten en video's zijn allemaal gemakkelijk elektronisch beschikbaar om uw activiteiten in de digitale ruimte te maximaliseren.

De digitale wereld verwijdert internationale grenzen en verhoogt het bereikpotentieel van uw bedrijf exponentieel.

Tijdens mijn presentatie op de jaarvergadering besprak ik de kracht van duplicatie en hoe digitale marketing een krachtig hulpmiddel kan zijn in uw stappenplan voor Synergy-succes. Vervolgens nodigde ik alle aanwezigen uit om dat weekend de nieuw geïntroduceerde e9- en SLMsmart-video's op de Facebook-pagina van Synergy 'Leuk te vinden' en te 'Delen'. Het doel van deze uitnodiging was om ons gecombineerde netwerk te overspoelen met het goede nieuws van deze nieuwe producten en om belangstelling te genereren in al uw markten. Onze video's hebben op dit moment bijna 70.000 mensen bereikt!

Eén week na de jaarvergadering was ik op weg terug naar Europa om aanwezig te zijn bij een paar recap-vergaderingen. Op mijn vlucht van New York naar Madrid raakte ik in gesprek met een dame die naast mij zat. Nadat ik haar vertelde wat ik doe voor de kost, vertelde zij dat ze videograaf is voor International Business Machines Corporation (IBM). Enthousiast om haar onze recente video's over e9 en SLMsmart te laten zien, haalde ik mijn laptop tevoorschijn en speelde ik de bestanden af die ik op mijn computer had opgeslagen. Nadat ik de e9-video had afgespeeld, vertelde ze me dat ze die video al op Facebook had gezien! Ik stond perplex. Deze dame die nog nooit over Synergy WorldWide had gehoord en aan de andere kant van het land woont, was al in contact gebracht met ons product!

Laat me een belangrijk punt verduidelijken: digitale marketing is niet de sleutel tot uw succes. Netwerkmarketing is een mensen-business. Niets kan of zal de waardevolle interactie van persoon tot persoon vervangen die succes genereert in deze business. Maar ik geloof dat sociale media en andere digitale marketingkanalen krachtige hulpmiddelen kunnen zijn om belangstelling te genereren binnen uw warme markt en zelfs in een onaangeboorde koude markt.

The latest Facebook statistics show that there are an estimated 1.35 billion people who actively use this popular social media platform each month.

Follow these points when strategizing the most effective way to incorporate social media into your Synergy business plan:

  • Time-management: Plan uw tijd verstandig. Beslis wanneer en hoe vaak u inhoud op uw verschillende sociale mediakanalen wilt posten. Het is belangrijk dat u deze tijd strategisch en effectief gebruikt. Denk eraan: minder is meer als het gaat om zowel inhoud als tijd.
  • Gevarieerdheid: De mensen die u volgen, zijn uw vrienden. Ze willen niet constant posts over Synergy zien. Het is belangrijk dat uw posts gevarieerd zijn en Synergy op een subtiele manier integreren. Neem het van mij aan: als ze geïnteresseerd zijn, nemen zij contact met u op.
  • Beelden zeggen meer dan woorden: Gebruik zo vaak mogelijk foto’s. Woorden worden vaak maar even bekeken, maar foto's zullen uw kansen met het lezerspubliek vergroten.
  • Content marketing: Wat voor type persoon wilt u aantrekken voor Synergy? Identificeer de kenmerken van die persoonlijkheid en maak uw inhoud op maat om posten over Synergy aantrekkelijk te maken voor die persoon. Als uw inhoud willekeurig is, zult u willekeurige persoonlijkheden aantrekken. Wees strategisch in uw inhoud.
  • Heb er plezier mee: Dit is geen wetenschap. Er zijn letterlijk duizenden websites die suggesties aanbieden over het optimaliseren van sociale media in uw bedrijf. Advies verandert echter voortdurend. Het is allemaal trial-and-error. Dus vergeet niet: beheer uw tijd verstandig, wees strategisch met uw inhoud en heb er plezier mee. Zodra uw toegewezen tijd op is, maak een telefoontje of ga erop uit om met iemand te praten. U en uw bedrijf zullen erdoor beloond worden.