Legacy Magazine > Desember 2014

Dra fordeler av sosiale medier i en digital tidsalder

Av Aaron McCain, Director of Marketing

Vi lever i en digital tid der informasjon blir delt og lest på et øyeblikk. Med bare et klikk kan du kommunisere via sosiale medier og chattekanaler og sende e-post og SMS.

Det har aldri vært enklere å bygge nettverk med mennesker over hele verden. Vår digitale verden eliminerer internasjonale grenser og øker forretningspotensialet ditt betraktelig.

Under Summit 2014 i Barcelona introduserte vi nye verktøy som er laget for å hjelpe teammedlemmene med å presentere de nylanserte produktene SLMsmart Meal Replacement, e9 og den nye formuleringen ProArgi-9+ Citrus Berry i porsjonsposer. Produktbrosjyrer, faktaark, utdelingskort og videoer er lett tilgjengelige i elektronisk form og kan maksimere innsatsen din i det digitale rom.

Vår digitale verden eliminerer internasjonale grenser og øker forretningspotensialet ditt betraktelig.

Under presentasjonen min på Summit snakket jeg om kraften av duplisering og hvordan digital markedsføring kan være et kraftig verktøy i suksessplanen din. Jeg oppfordret deltakerne til å trykke Liker og Del på de nylig introduserte videoene om e9 og SLMsmart på Synergys Facebook-side i løpet av Summit. Formålet med dette var å få spredt nyheten om disse nye produktene i vårt totale nettverk og å generere interesse i hvert enkelt marked. I dag har disse videoene nådd nesten 70 000 mennesker!

En uke etter Summit reiste jeg tilbake til Europa for å delta på noen av oppsummeringsmøtene. På flyet fra New York til Madrid begynte jeg å snakke med damen ved siden av meg. Da jeg hadde fortalt hva jeg arbeidet med, fikk jeg vite at hun laget videoer for IBM (International Business Machines Corporation). Jeg fikk lyst til å vise henne de nye videoene om e9 og SLMsmart, så jeg dro frem laptoppen min og spilte av filene jeg hadde lagret der. Da hun hadde sett e9-videoen, fortalte hun at hun allerede hadde sett den på Facebook! Jeg ble forbløffet. Denne kvinnen, som aldri hadde hørt om Synergy WorldWide og som bodde på motsatt side av USA, visste allerede om produktet vårt!

Men la meg tydeliggjøre et viktig poeng: digital markedsføring er ikke nøkkelen til suksess. I nettverksmarkedsføring er menneskelige relasjoner det viktigste. Ingenting kan eller vil erstatte den verdifulle personlige kontakten mellom mennesker; det er det som skaper suksess innen denne bransjen. Men jeg tror sosiale medier og andre digitale markedsføringskanaler kan være nyttige verktøy for å skape interesse i et varmt marked og også i et uåpnet, kaldt marked.

Den siste Facebook-statistikken viser at ca. 1,35 milliarder personer bruker dette populære sosiale mediet hver måned.

Følg disse punktene når du legger en strategi for den mest effektive måten å innarbeide sosiale medier i din Synergy forretningsplan:

  • Tidsforbruk: Planlegg fornuftig. Bestem deg for når og hvor ofte du skal poste ting på de forskjellige sosiale mediene. Det er viktig at du bruker tiden strategisk og effektivt. Husk at "less is more" når det gjelder både innhold og tid.
  • Varier: De som følger deg er vennene dine. De ønsker ikke å se poster om Synergy hele tiden. Det er viktig at du poster på en variert måte og innarbeider stoff om Synergy på en subtil måte. Og tro meg; om de er interessert, vil de kontrakte deg.
  • Bilder sier mer enn ord: Bruk bilder så mye som mulig. Ofte blir tekst hoppet over, men bilder øker sjansen for at teksten blir lest.
  • Tenk målgruppe: Hvilken type mennesker er det du ønsker å tiltrekke? Tenk over hvordan de er, og skreddersy postene slik at de vil tiltrekke nettopp slike personer. Dersom du poster tilfeldige ting, vil du tiltrekke tilfeldige personer. Tenk strategisk når du velger hva du vil poste.
  • Ha det gøy: Dette er ikke vitenskap. Det finnes bokstavelig talt tusenvis av nettsider med råd om hvordan man kan optimalisere forretningsmessig bruk av sosiale medier. Men rådene forandres hele tiden. Man prøver og feiler. Så husk å bruke tiden riktig, tenk strategi når du poster, og ha det gøy. Når du har brukt den avsatte tiden, skal du heller ta en telefon eller gå ut og snakke med noen. Du og forretningen din vil bli belønnet for det.