Legacy Magazine > Desember 2014

Team Director I Rampelyset

Synergy-teammedlemmer utmerker seg stort i år med sine resultater. Hvert eneste teammedlem bringer noe verdifullt til selskapet, og vi er stolte over at de alle tilhører Synergy-familien. La oss presentere noen av dem som inspirerer sine kolleger og skaper et navn for seg selv i sine respektive markeder.

Marek og Joanna Amrosz

Marek og Joanna Amrosz, Polens første Team Directors, er en far/datter-duo og dynamiske forretningsbyggere. De har arbeidet hardt for å nå målene sine og er klare for å nå nye mål. Det beste av alt er at Marek & Joanna oppnådde dette pin-nivået svært raskt ved å fokusere på personene rundt seg og ved å bygge et sterkt fundament for teammedlemmene sine.

Marek og Joanna sitter aldri og venter på en bedre anledning. Forretningen deres er bygget mens de har reist rundt i hele Polen og bidratt på forskjellige eventer, møter og opplæringer. De deltar under presentasjoner for å lære, og deler så det de har lært med kunder og teammedlemmer.

De holder webinarer regelmessig og utforsker andre opplæringsmetoder som kan hjelpe teamet deres. Med slike arbeidsmetoder er det ingen overraskelse at Marek og Joanna oppnådde tittelen Team Director og økte inntekten. Videre vekst for Marek og Joanna er uunngåelig når de fokuserer på å styrke dem de har rundt seg.

Kjetil Dreyer

Etter å ha deltatt på Summit 2014, bestemte norske Kjetil Dreyer seg for å få fart på Synergy-forretningen med de nylanserte produktene SLMsmart Meal Replacement og e9. Da Kjetil kom hjem fra Barcelona, arrangerte han derfor et webinar der 500 deltakere fikk høre om de nye produktene.

Det var Kjetils beslutning om å handle, som gjorde at han oppnådde nivået Team Director. Han trenger egentlig ikke de økonomiske fordelene ved en Synergy-forretning, men Kjetil holder fast ved Synergy på grunn av utfordringen og for å hjelpe andre til et bedre liv.

“Jeg var 18 da jeg først lærte om nettverksmarkedsføring,” sier Kjetil. “Faren min dro meg med i et selskap som solgte kosttilskudd. Jeg husker at jeg fikk solgt bare 1 boks på 6 måneder. Jeg var ikke en god selger.”

Nå eier Kjetil sin egen nyhetsside om direktesalg og Norges største nettbutikk for helseprodukter og er samtidig teammedlem hos Synergy.

"Jeg satser på å bli Presidential, uten tvil,” sier Kjetil. “Men jeg må finne de riktige personene for å oppnå den tittelen, og jeg har alle muligheter til å finne dem.”

Bostjan Pilej og Irena Kladivar

Bostjan Pilej og Irena Kladivar tok ingen hvilepause da de hadde oppnådd pin-nivået Team Manager i januar 2014, men gikk rett tilbake til arbeidet for å avansere til Team Director. Deres evne til målsetting og fokusering ga Bostjan og Irena 8. plass under kampanjen Barcelona Topp 100, og de tjente da 1500 Euro til reisen til Summit 2014.

Bostjan og Irenas organisasjon, Team EBALI, er den første i Slovenia som når nivået Team Director. Våren 2014, før produktene SLMsmart og e9 var offisielt lansert, forberedte Bostjans teammedlemmer seg på den store veksten disse produktene ville gi mulighet for. Denne forberedelsen ga dem øyeblikkelig en stor salgsøkning i oktober.

Bostjan og Irena hadde en effektiv plan på plass da entusiasmen for SLMsmart og e9 i Europa ble tent for fullt etter lanseringen. Planen deres krever daglig innsats, og denne innsatsen bidro til en rekordmåned i Slovenia og Europa. Bostjan og Irena kunne registrere 72 nye teammedlemmer i teamet sitt og oppnådde 42 nye pin-titler blant sine tidligere teammedlemmer.

"Etter som vi utvikles, utvider vi vår horisont og ser oss selv, andre og verden i et nytt lys, og denne utviklingen gir oss kraft til å bygge en vellykket forretning,” sier Irena. “I vårt team har vi tatt til oss det faktum at dersom vi ikke kontinuerlig blir sterkere, blir vi svakere. Dette har Synergy lært oss.”

Denne styrken gjør at teammedlemmene deres leder med hjertet og blir gode eksempler for andre. På veien mot tittelen Team Director har de gitt mange mennesker et bedre liv.