Legacy Magazine > December 2014

Dra fördel av sociala medier i den digitala tidsåldern

Av Aaron McCain, Director of Marketing

Vi lever i en digital tidsålder där information delas och visas på ett ögonblick. Med en enkel knapptryckning kan du kommunicera via sociala medier, med chatt, e-post och SMS.

Som ett resultat av detta är det idag enklare än någonsin att nätverka med människor över hela världen. Den digitala världen suddar ut nationsgränserna och ökar din verksamhets potential att nå nya kunder.

På 2014 års Summit i Barcelona introducerade vi nya verktyg som skapats för att hjälpa våra teammedlemmar att marknadsföra de nya produkterna SLMsmart måltidsersättning, e9 och portionspåsarna med ProArgi-9+ Citrus Berry. Produktbroschyrer, faktablad, kort och videor finns tillgängliga i elektroniska format för att du ska kunna maximera dina resultat i den digitala sfären.

Den digitala världen suddar ut nationsgränserna och ökar din verksamhets potential att nå nya kunder.

Under min presentation i Barcelona diskuterade jag konceptet "dubblering" och hur digital marknadsföring kan vara ett effektivt verktyg för dig att skapa framgångar med Synergy. Jag bad sedan alla deltagare att samma helg gilla och dela de nyligen lanserade produktvideorna för e9 och SLMsmart på Synergys Facebook-sida. Syftet med detta var att sprida de goda nyheterna om dessa produkter i våra kombinerade nätverk för att skapa intresse inom alla marknader. Till dags dato har dessa videor nått nästan 70 000 personer!

Veckan efter Summit reste jag tillbaka till Europa för att delta i några uppföljningsmöten. På vägen från New York till Madrid kom jag i samspråk med kvinnan som satt bredvid mig på planet. Efter att jag förklarat vad jag arbetar med berättade hon att hon arbetar som fotograf för IBM. Jag var naturligtvis angelägen om att visa henne våra videor för e9 och SLMsmart, så jag tog fram min bärbara dator och visade henne filerna jag sparat på datorn. Efter att ha visat videon för e9 berättade hon direkt att hon redan hade sett den videon på Facebook! Jag blev verkligen förvånad. Den här personen, som inte kände till Synergy WorldWide och som bor på andra sidan USA, hade redan hört talas om vår produkt!

Låt mig klargöra en viktig poäng: digital marknadsföring är inte nyckeln till dina framgångar. Nätverksmarknadsföring är en verksamhet som bygger på personlig interaktion. Ingenting kan ersätta ett personligt möte när det gäller att skapa framgångar i den här branschen. Sociala medier och andra digitala marknadsföringskanaler kan däremot vara effektiva verktyg för att skapa intresse inom en redan aktiv marknad, och till och med inom en icke-aktiv marknad.

Den senaste statistiken från Facebook visar att ca 1,35 miljarder människor använder den här populära plattformen varje månad.

Följ dessa riktlinjer när du skapar en effektiv strategi för hur du ska införliva sociala medier i din verksamhetsplan för Synergy:

  • Tidshantering: Schemalägg din tid på ett smart sätt. Bestäm dig för när och hur ofta du ska publicera innehåll på dina sociala medier. Det är viktigt att du använder den här tiden på ett strategiskt och effektivt sätt. Kom ihåg att "mindre är mer" när det gäller innehåll och tid.
  • Variation: De som följer dig i sociala medier är dina vänner. De vill inte enbart se inlägg om Synergy. Det är viktigt att du varierar dina inlägg och införlivar Synergy på ett snyggt sätt. Om de är intresserade kommer de att kontakta dig.
  • Bilder är alltid effektivare än ord: Använd bilder i största möjliga utsträckning. Folk skumläser ofta texter, men bilder är lätta att ta till sig.
  • Marknadsföring av innehåll: Vilken typ av person vill du locka till Synergy? Identifiera den här personens egenskaper och skräddarsy innehållet för att locka just den personen när du publicerar någonting om Synergy. Om du publicerar innehåll slumpmässigt kommer du att locka slumpmässiga personer. Var strategisk med innehållet du publicerar.
  • Ha roligt: Det här är ingen vetenskap. Det finns tusentals olika webbplatser som ger dig tips och råd för hur du optimerar användningen av sociala medier inom din verksamhet. Dessa råd ändras hela tiden. Det handlar om att pröva sig fram. Så kom ihåg att använda din tid på ett smart sätt, var strategisk med ditt innehåll och se till att ha roligt. När tiden du tilldelat dig själv för detta är slut, är det dags att ringa ett samtal eller boka ett möte. Både du och din verksamhet kommer att vinna på det.