Klikkaamalla tästä pääset artikkeleihin

Heinäkuu 2014

Tässä julkaisussa:

© Copyright 2014 Synergy WorldWide. All rights reserved.

Viesti johtoryhmän jäseneltä

Vuoden 2014 konferenssi: Usko, Saavuta, Unelmoi

Dan Higginson, perustaja

Barcelonassa pidettävän Euroopan konferenssin alkuun on enää kaksi kuukautta, joten rekisteröitymisellä alkaa olla kiire. Kokoonnumme 25.–27.9. Barcelonaan Synergy WorldWide Euroopan kaikkien aikojen näyttävimpään tapahtumaan, joka tulee sisältämään useita upeita esiintyjiä. Lista tapahtuman hyödyistä on loputon. Tapahtumassa on juhlakulkue, jossa jokainen tiimijäsen edustaa omaa kotimaataan. Jaamme siellä tunnustuksia kaikille, jotka ovat saavuttaneet uusia johtajuustasoja vuoden 2013 maailmankonferenssin jälkeen. Tilaisuudessa onnittelemme myös kaikkien Euroopan markkina-alueiden johtajia sekä tiimijäseniä, jotka ovat keränneet Barcelona-konferenssibonusta ja samalla nostaneet liiketoimintansa uudelle tasolle. Barcelonassa lanseerataan kolme uutta tuotetta, julkaistaan uusia videoita sekä useita muita markkinointimateriaaleja. Osallistujat saavat kuulla monia inspiroivia puhujia.

Synergyn perustaja Dan Higginson korostaa, että vuosittaiseen konferenssiin osallistuminen on yksi tärkeimmistä tekijöistä menestyvän Synergy liiketoiminnan rakentamisen taustalla. Konferensissa tiimijäsenet saavat ainutlaatuisen tilaisuuden tavata liiketoiminnalleen omistautuneita kollegoita ja inspiroivia johtajia henkilökohtaisesti. Tämän vuoden tapahtumassa Synergyn johtoryhmän jäsenet esittelevät erityisesti niitä kymmeniä uudistuksia, jotka tulevat vaikuttamaan positiivisesti tiimijäsenten työhön tulevaisuudessa. Tapahtumasta tulee paras Synergy Euroopan historiassa! Tätä tilaisuutta ei kannata jättää väliin mistään hinnasta!

Lisätietoja Summit 2014

Viesti miljoonaklubin jäseneltä

Millaisen perinnön sinä jätät jälkeesi?

Mark Comer, Double Presidential Executive

Perintö on lahja tuleville sukupolville ja se on symboli elämäntyöstämme. Perintö jää jälkeemme muistona kun meistä aika jättää ja perinnön voi jättää lukemattomilla eri tavoilla. Se voi olla suvun perinne tai olla rahallisesti arvokas esim. liiketoiminta tai iso omaisuus.

Synergy WorldWide antaa tarpeelliset työkalut, joiden avulla on mahdollisuus jättää positiivinen perintö monella eri tavoin. Synergyssä kaikkia tiimijäseniä kannustetaan elämään elämänsä jokaisesta päivästä nauttien ja samalla miettimään, millaista perintöä kukin haluaa kerryttää. Tälläkin hetkellä useat kymmenet tuhannet tiimijäsenet rakentavat Synergyn avulla omaa perintöään.

Aloittaessani Synergy WorldWiden liiketoiminnan vuonna 2002, filantrooppisia yrityksiä oli monella eri toimialalla. Oivalsin kuitenkin nopeasti, miten ainutlaatuisen mahdollisuuden Synergy tarjoaa ja miten Synergyssä on mahdollista auttaa ihmisiä niin monella tavalla. Tämän mahdollisuuden ansiosta sinä ja minä voimme joka päivä vaikuttaa positiivisesti todella monen ihmisen elämään. Synergyn avulla voimme tarjota ihmisille mahdollisuuden parempaan fyysiseen, emotionaaliseen ja taloudelliseen hyvinvointiin.

TUOTTEET

Synergyllä on korkealaatuiset tuotteet, joiden avulla voidaan vaikuttaa sydän- ja verenkiertojärjestelmään, mikä on maailmanlaajuisesti tärkein terveyteen vaikuttava tekijä.

Aluksi en ollut kiinnostunut liittymään verkostomarkkinointiin, koska tiesin, että useimmille tämän alan yhtiöille suuret voitot ovat tärkeämpiä kuin tuotteiden laatu. Synergy toimii kuitenkin toisin. Synergylle tuotteiden laatu on - ja tulee aina olemaan - kaikkein tärkein asia.

Tiedämme, että Synergyn tuotteet ovat turvallisia, koska jokainen ainesosa on testattu satoja kertoja ennen kuin tuotteen valmistus aloitetaan, ja lopputuotteet testataan yhtä tarkasti. Synergyn laadunvalvonta- ja tuotantoprosesseissa käytetään parasta tekniikkaa, ja voimme luottaa Synergyn tuotteiden laatuun. Tehtaalle pääsee tutustumiskierrokselle ja tutkijoita on mahdollista tavata henkilökohtaisesti.

Olen itse saanut todistaa, miten positiivinen vaikutus tuotteilla on ollut omien perheenjäsenieni, ystävieni ja kollegoideni elämään ja olen myös kuullut tuhansien ihmisten kertovan upeista kokemuksista. Joka kerta auttaessani ihmisiä saamaan Synergyn tuotteita, parannan jonkun ihmisen elämänlaatua. Tämä on hienoa työtä ja upea tapa jättää perintö.

VASTAVUOROISUUDEN KULTTUURI

En ollut vielä kovin pitkään toiminut Synergyssä, kun sain tilaisuuden matkustaa Balille Indonesiaan, Vierailimme siellä orpokodissa, jossa oli kymmeniä sokeita lapsia. Kätellessämme lapsia havaitsin, miten paljon heille merkitsi yksi ainoa tunti, jonka vietimme heidän kanssaan. Oli pysähdyttävää huomata, kuinka tärkeä vierailumme lapsille oli. Minua kosketti erityisesti 25 sokean tytön kuoro ja ne kauniit laulut, joita he esittivät meille. Kun Synergy ryhmämme saapui Balille, meitä varten oli varattu poliisisaattue, ja saimme valita käyttöömme moottoripyörän kaupungilla liikkumista varten. Olin ylpeä itsestäni ja saavutuksistani. Lasten näkeminen rivissä orpokodin pihalla palautti minut kuitenkin nopeasti maan pinnalle ja mieleni täyttyi nöyryydellä. Kotimatkalla pohdin, minkä järjestön kautta voisin tehdä jotain näiden lasten hyväksi. Tuon matkan aikana tein muistiinpanot, josta 5-Star Legacy Foundation -säätiön perustaminen sai alkunsa.

5-Star Legacy -säätiöllä on kolme päätavoitetta: 1. nostaa peruskouluikäisten lukutaitoa, 2. tarjota stipendirahastojen kautta mahdollisuuksia jatkokoulutukseen ja 3. auttaa nuoria auttamaan itseään yrittäjyyden kautta. Haluamme katkaista köyhyyden kierteen, joka vallitsee monissa maissa ympäri maailman.

5-Star Legacy -säätiön toiminnassa minulle on tarjoutunut tilaisuus tutustua taustaltaan hyvin erilaisiin suurenmoisiin ihmisiin. Heidän kertomuksensa ovat opettaneet minulle realismia, ja tämä elämänkoulu vaikuttaa ajattelutapaani ja päätöksentekooni joka päivä. Kun esim. köyhät vietnamilaiset pääsevät säätiön ansiosta ensimmäiseen terveystarkastukseen 20-30 vuoteen, tiedän, että olen toiminut oikein. Näiden kokemusten ansiosta olen myös pystynyt välittämään perheelleni arvokasta tietoa kiitollisuuden ja hyväntekeväisyystyön merkityksestä. Perintö, jonka tätä kautta pystyn jättämään on kaikkein arvokkain asia ja palkitsevin osa liiketoimintaani.

LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUS

Ensisijaisesti Synergy on terveyden edistämistä ja yhteisöjen palvelemista ympäri maailmaa. Se, että voimme hankkia elantomme tekemällä Synergy-liiketoimintaa, on kuitenkin vain pieno murto-osa mikä näkyy ulospäin. Mitä enemmän rahaa saat säästöön, sitä enemmän voit maailmassa tehdä hyvää. Meillä on mahdollisuus pelastaa vailla vakituista työpaikkaa olevan viisilapsisen perheen 40-vuotiaan isän elämän, kun hän kamppailee heikon terveydentilansa kanssa. Meidän avullamme hänellä on mahdollisuus jättää perintö lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Voimme muuttaa maailmaa ja samalla saada palkkaa. Tämän hienompaa asiaa ei ole.

Kun olet mukana Synergyn toiminnassa ja jaat kokemuksesi Synergystä, saat aikaan positiivisen ketjureaktion. Pienillä teoilla voi olla vaikutusta suureen määrään ihmisiä. Ajattele vedenpintaa, johon heität kiven: renkaat leviävät laajalle alueelle vedessä. Vertauskuva osoittaa, millainen voima pienellä tapahtumalla voi olla. Yhdeksän vuotta sitten kerroin seitsemälle korealaiselle Synergy WorldWiden liiketoimintamahdollisuudesta. Kun nykyisin matkustan Koreaan, minulla on 2500 kuuntelijaa. Jos organisaatiossani on 100 000 henkilöä, voin vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään. Koen, että tiimijäseninä meidän ei tule pitää tätä tietoa itsellämme – vaan vastuullamme on kertoa ihmisille kaikesta siitä, mitä Synergy tarjoaa; tuotteista, mahdollisuuksista palvella toisia ihmisiä, mahdollisuudesta hankkia ansioita ja elää taloudellisesti riippumattomana. Vastuullamme on jättää hyvä perintö jälkipolville.

Synergyn SLMsmart-ateria

Hyvä ateria tuo hyvän olon

Olet ehkä kuullut, että Synergy lanseeraa Euroopan markkinoille uusia tuotteita lähiaikoina. Yksi tuotteista on SLMsmart-pirtelö, jolla voi korvata aterian. Tuotteen virallinen lanseeraus tapahtuu syyskuussa 2014 Euroopan konferenssissa Barcelonassa. Raikkaan vaniljan makuinen jauhe voidaan sekoittaa veteen tai maitoon ja se maistuu hyvältä sellaisenaankin. Tehosekoittimessa se voidaan sekoittaa myös marjojen, hedelmien tai kasvisten kanssa. SLMsmart ravitsee, vie nälän tunteen ja auttaa saavuttamaan ja ylläpitämään tavoitepainon.

Uskomme, että tästä tuotteesta tulee erittäin suosittu, koska SLMsmart sopii niin monille ihmisille. Vaikka tämä tuote sopii painonpudotukseen, sopii SLMsmart hyvin myös kiireisille ihmisille, jotka etsivät maukasta ja nopeasti valmistuvaa aamiaista, lounasta tai välipalaa. Urheilijat ovat myös olleet erittäin tyytyväisiä tähän proteiineja sisältävään pirtelöön. Tuotteen avulla voi auttaa myös monia ihmisiä ja sitä kautta tuote auttaa saavuttamaan omat tavoitteet Synergy liiketoiminnassa.

Tiimijäsenen haastattelu

Euroopan ohjausryhmän jäsenet Eric ja Kati Gammals saavuttivat Emerald Executive-tason

by Catherine Bennett, Synergy Communications

“Kun asetimme Emerald-tason tavoitteeksemme, halusimme olla esimerkkinä ja raivata tietä muille, ja samasta syystä teemme nyt töitä tavoitteenamme Diamond Executive -taso", kertovat Synergyn uudet Emerald Executivet Eric ja Kati Gammals. "Haluamme todistaa kaikille, että jokainen voi tehdä unelmistaan totta."

Lauseeseen kiteytyy kaksikon käsitys johtajuudesta: he arvostavat tiimityön voimaa ja esimerkkijohtamista. Eric ja Kati aloittivat Synergy-liiketoiminnan maaliskuussa 2011, ja lokakuussa 2011 he olivat perustamassa Suomen markkina-alueen liiketoimintaa. Alusta alkaen he ovat toiminnallaan vaikuttaneet myönteisesti lukemattomien ihmisten fyysiseen ja taloudelliseen hyvinvointiin. Tänä päivänä he ovat Synergy Euroopan ohjausryhmän jäseniä ja Synergy Suomen liiketoiminnan avainjohtajia. Katin ja Ericin toiminnan vaikutukset ovat havaittavissa koko Euroopan liiketoiminnassa. Heidän yhtenä päätavoitteenaan on auttaa tiimissään seitsemää tiimijäsentä seitsemästä maasta saavuttamaan seitsemässä vuodessa Presidential Executive -taso.

Aloittaessaan Synergyssä Kati ja Eric asettivat heti tavoitteekseen sen, että jonain päivänä he saavuttavat Synergyn korkeimman Double Presidential -tason. Kati ja Eric olivat työskennelleet verkostoalalla seitsemän vuoden ajan ennen Synergy-liiketoiminnan aloittamista. Näin ollen heidän johtajuuskehityksensä Synergyssä oli nopeaa: He saavuttivat Pearl Executive-tason kahdeksassa kuukaudessa ja Emerald-tason 3,5 vuodessa.

Valtaosan työpäivästään Kati ja Eric käyttävät Synergy-johtajien valmentamiseen. He valmentavat tiimijäseniä liiketoiminnan rakentamisessa ja käytännön asioiden johtamisessa. Heille on myös tärkeää vahvistaa tiimijäsenten itseluottamusta ja uskoa itseensä. Katin ja Ericin ryhmässä on jo kymmeniä Team Leader-, Team Manager- ja Team Director -tason saavuttaneita henkilöitä, mikä on osoitus tiimijäsenten saamasta henkilökohtaisesta huomiosta ja avusta. Kati ja Eric ovat havainneet, että toisten tukeminen ja kannustaminen on paljon tärkeämpää kuin oman tittelin tavoittelu. Tärkeintä on ylläpitää hyvä positiivinen ilmapiiri ja keskittyä oleellisten aktiviteettien tekemiseen. Jos tavoitteiden saavuttaminen muuttuu pakonomaiseksi, se synnyttää negatiivisen ilmapiirin, joka vaikuttaa kielteisesti koko tiimiin.

Kyky unelmoida ja asettaa tavoitteita on menestyvän liiketoiminnan perusta. Kati ja Eric neuvovat tiimijäseniä asettamaan itselleen kolme tavoitetta: minimitavoitteen, tähtäintavoitteen ja superfantastisen tavoitteen. Joustavien tavoitteiden ansiosta on helpompaa säilyttää positiivinen asenne ja kiitollisuus niistä asioista, jotka on saatu toimimaan hyvin. Katin ja Ericin kolmen tavoitteen mallin ansiosta tiimijäsenet saavat enemmän onnistumisen kokemuksia. Tämä inspiroi tiimijäseniä tavoittelemaan uusia ja korkeampia pin-tasoja kuin mitä he alun perin asettivat itselleen. Kolmen tavoitteen malli ylläpitää tiimijäsenen työmotivaatiota myös pitkällä aikavälillä, vaikka unelmatavoite olisikin vielä kaukana.

“Sanotaan, että mitä korkeammat ovat tavoitteet, sitä suuremmat ovat haasteet. Haasteet ovat luonnollinen asia ja Synergyssä suurin kasvu tehdään itsensä kanssa. On tärkeää kohdata esteet, oppia niistä ja muuttaa haastava tilanne voitoksi”, Kati toteaa. "Kun omassa organisaatiossa on tuhansia ihmisiä, tämä on välttämätöntä. Monet suurimmista menestystarinoistamme perustuvat siihen, että olemme pystyneet kääntämään haasteelliset tilanteet vahvuuksiksi", Kati jatkaa.

Synergyn tuotteista kertominen mahdollisimman monille on Katin ja Ericin toiminnan tärkein tavoite. He haluavat tutustuttaa mahdollisimman monet ihmiset Synergyn tehokkaisiin tuotteisiin. Katista ja Ericistä on hienoa seurata, miten Synergyn tuotteet voivat muuttaa ihmisten elämänlaatua.

Kati ja Eric tunnetaan positiivisuudestaan, joka on tarttuvaa: tämä asenne on ollut heidän toimintansa punainen lanka heti ensimmäisestä Synergy-viikosta alkaen. Eric kertoo, että aloitettuaan Synergyn hän kuunteli usein voimamusiikkinaan Eminemin kappaletta "Lose Yourself" ja Pinkin "Get the Party Started", mikä auttoi häntä saavuttamaan oikean asenteen ja mielentilan.

Positiivisen asenteensa ja johtajuustaitojensa ansiosta Kati ja Eric ovat auttaneet lukemattomia ihmisiä, jotka ovat voittaneet pelkonsa ja löytäneet todelliset voimavaransa. Synergyn ansiosta he ovat toteuttaneet omat unelmansa ja auttaneet muita tekemään samoin.

"Haluamme saada ihmiset vaalimaan unelmiaan - se on osa meidän omaa unelmaamme", Eric toteaa. “Toivoimme aina, että voisimme matkustaa mahdollisimman paljon eri puolilla maailmaa, ja halusimme osallistua itsensäkehittämiskursseihin. Toiveemme ovat täyttyneet Synergyn avulla. Kaikki, mitä merkitsimme henkilökohtaiseen visiotauluun muutamia vuosia sitten, on toteutunut”, Eric jatkaa.

“Tulevaisuudessa haluamme rahoittaa koulujen ja vanhainkotien toimintaa, jotta saamme luotua toimivampia ja inhimillisempiä ympäristöjä lapsille ja vanhuksille”, Kati kertoo.

Katille ja Ericille Emerald Executive -tason saavuttaminen oli merkittävä virstanpylväs omalla uralla ja tärkeä askel matkalla kohti huippua.

"Harvoin tapaa menestyneitä ihmisiä, jotka säilyttävät rehellisen ja nöyrän asenteen suhteessa työntekoon ja toisiin ihmisiin", kertoo Synergy Worldwiden myyntijohtaja Stewart Rutter. "Sekä yhtiö, sen tuotteet ja ennen kaikkea ihmiset joiden kanssa Eric ja Kati Gammals työskentelevät, ovat heille kaikki kaikessa. Kyky kohdata haasteita ja positiivinen asenne, riippumatta siitä millaisia vaikeuksia he joutuvat kohtaamaan, sekä jatkuva kehittyminen ovat ominaisuuksia, jotka tekevät Katista ja Ericistä upeita ihmisiä ja johtajia. Johtoryhmän tärkeimpänä tavoitteena on tehdä Synergystä sellainen yhtiö, joka vetää puoleensa Katin ja Ericin kaltaisia ihmisiä", Stewart toteaa lopuksi.

Lähikuvassa

Synergy Tiimin jäsenet tekevät suuria harppauksia tänä vuonna, ja jokainen tuo jotain arvokasta pöytään. Meille on suuri kunnia saada niin omistautuneita ja vaikuttavia ihmisiä Synergy perheeseen. Esittelemme sinulle joitakin inspiroivia henkilöitä, jotka luovat nimeä itselleen omilla markkinoillaan.

Franz Friess & Ana-Vajda Friess

Franz Friess ja Ana-Vajda Friess saavuttivat huhtikuussa Itävallan toisen Pearl Executive -tason. Voimakaksikkolla on luja luottamus siihen, että kuka tahansa voi menestyä Synergy WorldWiden ansiosta, kunhan menestys perustuu sponsorin menestymiseen ja tiimijäsenten etu asetetaan oman edun edelle. Franz ja Ana osallistuivat ensimmäisen kerran Legacy Retreat-matkalle vuonna 2014. Nyt he haluavat auttaa oman organisaationsa tiimijäseniä pätevöitymään ensi vuoden Dubain Legacy Retreat-matkalle, jotta nämä saisivat kokea tämän unohtumattoman elämyksen. He tietävät, että kun ihmisillä on yhteinen päämäärä, kaikki on mahdollista: tiimityöllä on olennaisen tärkeä merkitys liiketoiminnan kasvulle.

"Aloitimme Synergy-liiketoiminnan viisi vuotta sitten, minkä jälkeen meidän elämämme on täydellisesti muuttunut", Franz kertoo. "Synergy tarjoaa meille mahdollisuuden, jolle ainoastaan oma työpanoksemme ja tekemämme päätökset asettavat rajat. Tämän vuoksi tunnuslauseemme on: "Mikään ei muutu, ellen minä itse halua muuttua". Haluamme olla inspiraation lähteenä mahdollisimman monille ja auttaa ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa."


Fabio Montagna

Italian Bolognassa asuva Fabio Montagna on yksi Synergy Italian uusista tiimijohtajista. Hän on työskennellyt verkostomarkkinoinnin parissa yli 20 vuotta. Ennen siirtymistään kokopäiväisesti verkostomarkkinointityöhön Fabio omisti menestyvän valmistaloyrityksen. Hän luopui yrityksestään, koska hän halusi muutosta omassa elämässään ja mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti muiden elämään.

Fabio kuuli ensimmäisen kerran Synergyn toiminnasta tiimijohtaja Peppe Luciolta. Hän tiesi, että Peppen suosittelemaan yhtiöön hän voi itsekin luottaa. Intohimoisesti töitä tekevän ja tiimilleen omistautuneen Peppen rohkaisemana Fabio tunsi olevansa valmis tarttumaan mahdollisuuteen, joka muuttaisi hänen elämänsä. Hän pitää menestymistään pitkälti Peppen ansiona. Fabio kertoo, että hän tunsi yhtymän "synergian" vaikutuksen jo ensimmäisenä työpäivänään ja oli valmis omistautumaan tiimilleen koko sydämellään ja sielullaan. Fabio on erittäin tyytyväinen voidessaan tarjota italialaisille yhteistyömahdollisuutta, joka voisi tuoda helpotusta monien epävarmaan taloudelliseen tilanteeseen. Hän uskoo että Synergyn vahva visio, palkitsemisjärjestelmä ja liiketoimintamalli houkuttelevat satoja ja jopa tuhansia eurooppalaisia hänen organisaatioonsa.


Yvonne Timmins

Irlannin uusiin tiimijohtajiin kuuluva Yvonne Timmins kuuli ensimmäisen kerran Synergy Worldwidesta James Boothilta Rude Health Exhibition -näyttelyssä. Hän on työskennellyt aiemmin vaihtoehtohoitojen parissa ja viihtyy hyvin alalla, jossa hän voi samalla edistää terveitä elintapoja ja kehittää omaa liiketoimintaansa. Yvonne toteaa, että ProArgi-9+ on merkityksellisin tuote hänen liiketoiminnalleen, koska hän omin silmin voinut todeta tuotteen positiiviset vaikutukset niiden ihmisten terveydessä, joille hän on tuotetta suositellut. Yvonnen kiinnostus yhtiötä kohtaan on pitkälti hänen ahkeran ja kannustavan sponsorinsa Jamesin ansiota. Yvonne hankkii päivittäin lisätietoja tuotteista ja opiskelee samalla liiketoimintaa mutta asettaa aina tiimin tapaamiset etusijalle.

"Tämä liiketoimintamahdollisuus sopii kaikille, jotka haluavat tehdä töitä ja saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden", toteaa Timmins. "Uskon, että Synergy WorldWide on viiden vuoden kuluessa tuttu yhtiö suurelle yleisölle, kiitos Dan Higginsonin, joka visionäärinä on asettanut ihmisten hyvinvoinnin etusijalle. Kuten Dan toteaa: Jokainen ihminen voi jättää positiivisen perinnön tähän maailmaan!”


Andrzej Kedzior

Andrzej Kedzior saavutti toukokuussa Team Manager -tason, joka n Puolan Synergyn markkina-alueen korkeimpia pin-tasoja. Andrzej syntyi ja kasvoi Wisła Malinkassa. Vaikka hän on tottunut matkustamaan, hänestä on aina yhtä ihanaa palata kotiin. Ennen tutustumista Synergy WorldWiden toimintaan Andrzejlla oli oma yritys, jonka hän jätti tutustuttuaan verkostomarkkinoinnin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kollega kutsui hänet tapaamiseen Tšekin tasavallassa. Toinen paikalle kutsuttu vieras ei kiinnostunut uudesta liiketoimintamahdollisuudesta, mutta Andrzej vakuuttui pian siitä, että Synergy on juuri sellainen yhtiö, jonka parissa hän haluaa työskennellä. Päättäväisyys, tehokkuus ja usko omaan asiaan on tuonut hänet näin pitkälle, ja hän haluaa jatkaa Synergyn parissa huipulle saakka. Hän kehottaa jokaista, joka mielestään on mahdottoman tehtävän edessä, kääntymään hänen puoleensa: hän lupaa keksiä ongelmaan ratkaisun. Andrzejn periksiantamaton asenne tekee hänestä johtajan, jota kannattaa seurata.

"Me olemme oman liiketoimintamme tärkein tekijä", Andrzej toteaa. "Jos voimme käyttää aikaa liiketoimintaan ja tehdä perusasiat hyvin, menestys on taattu. Tärkeintä on kuitenkin tiimityö, joka tuottaa tulosta kaikille osapuolille."


Sisällysluettelo