Klikk her for å navigere artikler

Juli 2014 utgave

I denne månedens utgave:

© Copyright 2014 Synergy WorldWide. All rights reserved.

Melding fra lederteamet

Summit 2014: Believe, Achieve, Dream

av Dan Higginson, grunnleggeren

Det er bare to måneder til European Summit og ikke mye tid igjen til å registrere seg for årets arrangement i Barcelona. 25.-27. september avholdes det mest spektakulære arrangementet Synergy WorldWide noen gang har hatt i Europa, med blant annet dansere, musikere og mange andre fantastiske artister. Og ikke å forglemme Parade of Nations der alle teammedlemmer deltar og representerer hjemlandet sitt. Alle rangopprykk siden Global Summit 2013 vil bli applaudert. Fremragende ledere fra alle de europeiske markedene, også de som har kvalifisert seg spesielt for dette arrangementet, vil bli gratulert og berømmet for å føre virksomheten sin et hakk videre. Det vil bli lansert tre nye produkter sammen med nye videoer og en rekke andre markedsføringsverktøy. Deltakerne vil få høre mange gode talere. Du har utrolig mye å glede deg til!

Dan Higginson, Synergys grunnlegger, fastholder at det viktigste du kan gjøre for virksomheten din, er å delta på de årlige Summit-arrangementene. Her finner du de mest lidenskapelige teammedlemmene og vil møte Synergys mest inspirerende personer. I år vil Synergys ledelse spesielt introdusere mange spennende nyutviklinger som teammedlemmene kan se frem til. Dette er virkelig det beste arrangementet i Synergy Europes historie. Gå ikke glipp av det!

Learn more about Summit 2014

Melding fra Advisory Board

Hvilken arv vil du etterlate?

Av Mark Comer, Double Presidential

En arv er en gave som gis til fremtidige generasjoner. Den er et symbol på vårt livsverk og gir oss mulighet til å sette spor etter oss. Denne gaven kan være så liten som en kjær eiendel eller en tradisjon, og så stor som en virksomhet eller et stort pengebeløp. Det finnes utallige måter å skape en arv på, og med Synergy WorldWide får du det nødvendige verktøyet for å skape og forme arven din på flere enn én måte. Synergy oppfordrer alle sine teammedlemmer til å leve livet sitt i konstant oppmerksomhet om arven de bygger opp, og titusenvis av disse teammedlemmene holder nå på å bygge opp en slik arv.

Da jeg sluttet meg til Synergy WorldWide i 2002, fantes det filantropiske selskaper i hopetall i alle bransjer, men jeg oppdaget at Synergy gir en enestående mulighet til å arbeide innen flere retninger. Hver dag har du og jeg muligheten til å gi en gave i form av fysisk, emosjonell og økonomisk helse til befolkningen.

PRODUKTET

Synergy har bemerkelsesverdige produkter av topp kvalitet som retter seg mot den største dødsårsaken i verden: dårlig hjertehelse. Jeg var i begynnelsen ikke interessert i å slutte meg til et firma som driver nettverksmarkedsføring, fordi jeg visste at de fleste selskaper innen bransjen brydde seg mindre om kvaliteten på produktene enn om profitt. Hos Synergy er det nesten motsatt. Produktkvaliteten har og vil alltid ha høyeste prioritet.

Vi vet at produktene er trygge å bruke, fordi hver ingrediens er testet hundrevis av ganger før den blir brukt i produksjonen, og testingen av de endelige produktene er like streng. Vi møter forskerne ansikt til ansikt, og vi reiser regelmessig rundt til fabrikkene. Synergys test- og produksjonsprosesser blir utført ved hjelp av den beste teknologien som er å oppdrive, og vi føler oss trygge når vi deler de ferdige produktene med alle. Det finnes tusenvis av suksesshistorier og anbefalinger. Jeg har selv sett hvilken innvirkning disse produktene har hatt på livet til mine egne familiemedlemmer, venner og kollegaer. Hver gang jeg formidler et Synergy-produkt, forbedrer jeg noens livskvalitet, og det er en enorm arv å etterlate seg.

Å GI TILBAKE

Da jeg var ny i selskapet, sponset Synergy en tur til Bali i Indonesia der vi besøkte et barnehjem hvor det bodde mange blinde barn. Jeg hilste på dem og så hvor lykkelige de var over at vi ga dem litt av tiden vår. Jeg ble helt overveldet over å se hvor mye dette betydde for dem. Under besøket fremførte 25 blinde jenter noen vakre sanger for oss, og jeg ble dypt rørt over dette. Da vi ankom Bali, ble Synergy-gruppen ønsket velkommen av en politieskorte, og alle fikk velge en motorsykkel de kunne kjøre med inn til byen. Jeg følte meg ganske selvgod, men ble ydmyk da jeg så disse forlatte, indonesiske barna stå oppstilt utenfor barnehjemmet for å hilse på oss. På flyet hjem satt jeg og grublet og fikk idéer til en organisasjon som kunne gi tilbake så det monnet. Sidene med notater jeg skrev ned på den flyturen, ble til det vi i dag kjenner som 5-Star Legacy Foundation.

5-Star Legacy har tre formål: å øke lese- og skrivekyndigheten hos barn, å gi håp gjennom fond som gir stipend til høyere utdannelse, og å fremme selvtillit gjennom entreprenørvirksomhet. Vi ønsker å bryte fattigdomssyklusen som forekommer i så mange land over hele verden.

Gjennom 5-Star Legacy Foundation har jeg møtt fantastiske mennesker fra alle samfunnsklasser. Historiene deres har lært meg å være jordnær, og livserfaringen jeg har fått, påvirker måten jeg tenker og tar avgjørelser på til daglig. Når stiftelsen er i stand til å gi en fattig, vietnamesisk befolkning deres første medisinske undersøkelse på 20-30 år, skjønner jeg til fulle hvor viktig den er. Familien min har lært mye om nestekjærlighet og takknemlighet på grunn av disse erfaringene. Arven som blir etterlatt, er det mest verdifulle av alt og den mest givende delen av virksomheten min.

FORRETNINGSMULIGHETEN

Synergy handler først og fremst om å fremme helse og tjene samfunn over hele verden, og det er en bonus at vi faktisk kan leve av å gjøre det. Jo mer penger du kan sette i banken, jo flere gode tiltak kan du sette i gang i verden. Vi har muligheten til å redde livet til en 40 år gammel, syk fembarnsfar som prøver å få en stabil inntekt. Vi har muligheten til å gi ham en sjanse til å etterlate en arv til sine barn og barnebarn. Vi får betalt for å endre verden, og ingen ting slår det.

Når du gir den gaven som Synergy er, starter en kjedereaksjon. Når du kaster en stein i vannet, sprer små bølger seg utover fra denne steinen, og før du vet ordet av det, har krusningene fra én liten handling spredd seg over et stort område. Og det er faktisk slik det er. For ni år siden snakket jeg med syv koreanske teammedlemmer i en hotellvestibyle om forretningsmuligheten med Synergy WorldWide. Når jeg nå er i Korea, snakker jeg til en gruppe på 2500. Hvis jeg har 100 000 personer i min organisasjon, kan jeg potensielt ha innflytelse på millioner. Vi har som Synergy-teammedlemmer et stort ansvar for å fortelle om produktene, tjenestene og den økonomiske friheten som Synergy tilbyr. Vi har et ansvar for å etterlate en arv.

Synergy’s SLMsmart Meal Replacement

Bedre frokost - bedre for deg

Du har kanskje hørt rykter om at nye produkter kommer til Europa om noen få måneder, og vi kan bekrefte at det du har hørt, er sant! Ett av disse produktene er en drikk som kalles SLMsmart Meal Replacement, Synergys viktigste slankeprodukt, og det kommer til deg i september 2014 etter den offisielle lanseringen under European Summit.

Ved å bytte ut ett eller to daglige måltider med denne styrkende måltidserstatningen, vil du oppdage at det er lettere å oppnå normalvekt enn du trodde. Denne oppfriskende vaniljedrikken kan blandes med vann, melk eller dine frukt- og grønnsak-favoritter, for å stille sulten og hjelpe deg med å nå normalvekt. Det er ikke bare din ønskede kroppsvekt som blir oppnåelig, men også målene for virksomheten din. Nye produkter betyr vekst, og vi er sikre på at uansett om du introduserer dette produktet for noen som trenger å gå ned noen kilo, eller for noen som bare trenger en rask og sunn frokostrutine, vil SLMsmart måltidserstatning bli noe de alltid ønsker å ha i huset. Her er noen av grunnene til det:

Team Member Profil

Medlemmer av den europeiske rådgivningsnemden oppnår tittelen Emerald Executive

Av Catherine Bennett, Synergy Communications

«Hovedgrunnen til at vi ville oppnå Emerald, var at vi ville vise veien for andre, og av samme grunn vil vi nå arbeide mot tittelen Diamond Executive», sier Eric og Kati Gammals, Synergys nyeste Emerald Executives. «Vi ønsker å vise alle at det er mulig og at de kan oppnå drømmene sine.»

Denne erklæringen oppsummerer duoens innstilling til lederskap og hvor høyt de verdsetter kraften av å gå foran som et godt eksempel på teamarbeid og ledelse. Siden paret startet sin Synergy-virksomhet i mars 2011 og begynte å hjelpe det finske markedet med å starte opp i oktober 2011, har de hatt innflytelse på tilværelsen til utallige personer både fysisk og økonomisk. De er i dag verdifulle medlemmer av Synergys europeiske rådgivningsnemd og aktive ledere i Finland, og innflytelsen deres er merkbar i hele Europa. Ett av deres store mål i øyeblikket er å hjelpe syv teammedlemmer fra syv forskjellige land med å avansere til Presidential Executive i løpet av de de neste syv årene.

Helt fra Eric og Katis første dag som Synergy-distributører, har de hatt som mål at de én dag skulle nå det høyeste pin-nivået hos Synergy, som de regner med vil være høyere enn Double Presidential. Siden de hadde arbeidet i et nettverksselskap i syv år før de bestemte seg for å gå over til Synergy, steg de raskt i gradene og oppnådde tittelen Pearl Executive i løpet av 8 måneder. De opprettholdt Pearl-tittelen hver eneste måned til de nådde nivået Emerald Executive.

Eric og Kati bruker det meste av sin tid på å utvikle lovende og fremgangsrike Synergy-ledere. Dette innebærer at de veileder teammedlemmer om forretningssystemet, rutiner som gir suksess og hjelper dem til å tro på seg selv. I Eric og Katis downline er det mange på nivå Team Leader, Team Manager og Team Director på grunn av den oppmerksomme støtte de gir enkeltpersonene i teamet sitt. De fant ut at det er langt viktigere å støtte teamet enn å bekymre seg for den neste tittelen de ville oppnå, fordi spenningen man kjenner i forkant av et vanskelig mål, ofte sender ut negativ energi til hele teamet.

Dette er grunnen til at Eric og Kati lærer teammedlemmene å sette seg følgende tre mål: et minimumsmål, et siktemål og et drømmemål. Når man setter seg fleksible mål, er det lettere å være positiv og bevare en innstilling om å være takknemlig for det som fungerer. Med Eric og Katis modell med tre mål får teammedlemmene flere muligheter til å feire suksessen og få inspirasjon til å nå høyere grader enn de opprinnelig håpet å oppnå. Modellen med tre mål er også effektiv for å opprettholde langvarig motivasjon når et drømmemål er utenfor rekkevidde. Selv de beste teamene er ikke bestandig vinnere. For eksempel bommer de fleste profesjonelle basketballspillere på nesten 70 % av skuddene sine, men det hindrer dem ikke i å vinne kamper.

«Med store mål kommer store utfordringer, og det er viktig å konfrontere disse hindringene og se på dem som utfordringer», sier Kati. «Når du har tusenvis av personer i organisasjonen, må du gjøre dette. Vi har opplevd noen av våre største suksesser når vi har vært i stand til å snu en utfordrende situasjon til en fordel.»

Når alt kommer til alt, er Eric og Katis høyeste prioritet å formidle Synergys produkter. De vil få produktene ut til så mange som mulig, fordi de vet at produktene fungerer, og de er så glade for å se at de fortsett kan endre måten mennesker lever på.

Både Eric og Kati er kjent for sin smittende positive innstilling, og de har opprettholdt denne innstillingen siden sine første uker med Synergy. Eric sier at han som ny Synergy-distributør, satte seg selv i den riktige sinnsstemningen ved å lytte til «Lose Yourself» av Eminem og «Get the Party Started» av Pink. Både Eric og Kati har kvittet seg med begrepet «svak fot» i sin organisasjon, og kaller i stedet et teammedlems minste fot for «utviklingsfot».

Det er på grunn av denne positive holdningen og deres fremragende lederferdigheter at Eric og Kati har hjulpet mange enkeltpersoner med å overvinne frykt og finne sitt virkelige potensiale. Gjennom Synergy har de realisert sine egne drømmer og fått mange andres drømmer til å bli virkelighet.

«En del av vår drøm er å hjelpe andre til å beholde sine drømmer», sier Eric. «I fremtiden ønsker vi å finansiere skoler og gamlehjem. Vi har allerede oppfylt våre drømmer på mange måter. Vi hadde en drøm om å reise over hele verden og delta på seminarer om personlig utvikling, og det har vi gjort. Alt vi satte på vår liste over fremtidige mål for noen få år siden, har gått i oppfyllelse.»

For Eric og Kati var det stort å oppnå tittelen Emerald Executive, og det er et viktig springbrett på veien helt til topps.

«Det er ikke ofte vi møter ekstremt suksessrike personer som har en så stor grad av integritet og ydmykhet overfor andre», sier Stewart Rutter, Synergys visepresident for salgsavdelingen. «Eric og Kati Gammals bryr seg virkelig om selskapet, produktene og, viktigst av alt, menneskene de arbeider sammen med. Deres evne til å overvinne utfordringer, være positive uansett egen situasjon og ha drivkraften til å gjøre absolutt det beste de kan, er det som gjør dem så spesielle. Vår første prioritet som lederteam er å skape og lede et selskap som tiltrekker seg personer som Eric og Kati.»

I rampelyset

Synergy-teammedlemmer utmerker seg stort i år med sine resultater. Hvert eneste teammedlem bringer noe verdifullt til selskapet, og vi er stolte over at de alle tilhører Synergy-familien. La oss presentere noen av dem som inspirerer sine kolleger og skaper et navn for seg selv i sine respektive markeder.

Franz Friess & Ana-Vajda Friess

I april var Franz og Ana-Vajda Friess de nest første teammedlemmene fra Østerrike som har oppnådd tittelen Pearl Executive. Dette effektive paret tror fullt og fast at hvem som helst kan lykkes med Synergy WorldWide, men de må bygge opp sin egen suksess på suksessen til sine sponsorer og sette teammedlemmene i sin downline foran seg selv. Franz og Ana hadde muligheten til å delta på Legacy Retreat for første gang i 2014, og de er ivrige etter å hjelpe teammedlemmer i organisasjonen sin til å kvalifisere for neste års tur til Dubai, slik at de kan dele denne uforglemmelige opplevelsen med dem. De vet at når en gruppe med personer har som siktemål å oppnå et felles mål, er alt mulig, noe som er grunnen til at teamarbeid er helt avgjørende for å få virksomheten til å vokse.

«Vi startet med Synergy for fem år siden, og livet vårt er snudd helt på hodet i løpet av denne tiden», sier Franz. «Det er opp til oss å gjøre noe ut av de mulighetene som Synergy gir. Vårt motto, basert på denne sannheten, er at «ingenting vil endre seg med mindre jeg endrer meg selv». Vi håper at vi kan inspirere så mange som mulig med dette budskapet og hjelpe dem til å nå sine mål.»


Fabio Montagna

Fabio Montagna, som er bosatt i Bologna og er en av Italias nyeste Team Leaders, har arbeidet innen nettverksmarkedsføring i over 20 år. Før han satset på nettverksmarkedsføring, eide Fabio et blomstrende husentreprenørfirma, men han ga avkall på denne virksomheten fordi han ønsket å utforske nye muligheter og ville være en drivkraft i å forbedre menneskers liv.

Team Director Peppe Lucio introduserte Synergy for Fabio, og Fabio visste at hvis Peppe trodde på selskapet, kunne han også gjøre det. Takket være Peppes lidenskap og hengivenhet for teamet sitt, følte Fabio at han kunne ta imot en livsendrende mulighet, og han gir Peppe mye av æren for sin suksess til nå. Fabio sier at han har følt «synergien» i dette selskapet helt siden den dagen han sluttet seg til det, og han er klar til å legge både hjerte og sjel i teamet sitt. Fabio er henrykt over å kunne dele en slik forretningsmulighet med det italienske folket, siden det vil minske den økonomiske usikkerheten mange står overfor. Han tror at Synergys visjon, markedsføringsplan og forretningsstruktur er sterk nok til å bringe hundrevis, kanskje tusenvis, av europeere til organisasjonen hans.


Yvonne Timmins

Yvonne Timmins, en av Irlands nyeste Team Managers, var på Rude Health Exhibition i Dublin da hun ble introdusert for Synergy WorldWide av James Booth. Hun hadde en bakgrunn fra healingvirksomhet og likte konseptet med å markedsføre en sunn livsstil samtidig som hun kunne bygge opp en virksomhet. Yvonne setter ProArgi-9+ i forgrunnen i sin virksomhet, fordi hun har sett at dette produktet har gitt utrolige helsemessige resultater hos dem hun har formidlet det til. Mye av Yvonnes lidenskap for selskapet ble tent av hennes entusiastiske og oppmuntrende sponsor James. Hun søker etter ny kunnskap om produktene og virksomheten hver eneste dag og prioriterer å delta på møter.

«Forretningsmuligheten er tilgjengelig for alle som ønsker å arbeide og bli økonomisk uavhengig», sier Timmins. «Jeg tror t Synergy WorldWide vil bli et kjent navn blant folk flest i løpet av de neste fem årene, fordi grunnleggeren Dan Higginson er en fremsynt mann som bryr seg om mennesker og vil at alle skal etterlate seg en stor personlig arv!»


Andrzej Kedzior

Andrzej Kedzior ble Team Manager i mai og ble derved et av de høyest rangerte teammedlemmene i Polen. Andrzej er født og oppvokst i Wisła Malinka, og selv om han reiser ofte, gleder han seg alltid til å komme hjem igjen. Andrzej drev sitt eget firma før han fant SynergyWorldWide, men da han oppdaget nettverksmarkedsføringsbransjen, endret han planene sine. En kollega tok ham med på et møte i Tsjekkia, og selv om en annen gjest de reiste sammen med, ikke var interessert i dette nye forretningsforetaket, ble Andrzej raskt overbevist om at Synergy var selskapet for ham. Hans besluttsomhet, styrke og overbevisning har ført ham til dette punktet på reisen med Synergy, og det vil føre ham til toppen. Han sier at han utfordrer alle som har en umulig oppgave, til å legge den frem for ham, så vil han finne en måte å løse den på. Dette er en innstilling som gjør Andrzej til en leder det er verdt å følge.

«Hovedingrediensen i virksomheten er oss», sier Andrzej. «Hvis vi bruker tid på dette og gjør det som er helt grunnleggende, så vil vi lykkes. Det viktigste er imidlertid teamarbeid, fordi det er slik vi lykkes økonomisk.»


Innholdsfortegnelse