Klicka här för att navigera artiklar

Juli 2014 Edition

I månadens nummer:

© Copyright 2014 Synergy WorldWide. Alla rättigheter förbehållna.

Meddelande från företagsledningen

Toppmötet 2014: Att tro, att uppnå, att drömma

av Dan Higginson, grundare

Nu är det bara två månader kvar till det europeiska toppmötet, och inte lång tid kvar att anmäla sig till årets evenemang i Barcelona. Den 25–27 september är det dags för den mest spektakulära tillställning som Synergy WorldWide någonsin har fört till Europa, med dansare, musiker och många andra unika framträdanden. Glöm inte nationsparaden, där alla teammedlemmarna får visa upp sig för sitt respektive hemland. Vi uppmärksammar alla stigningar på rankingen som har gjorts sedan det globala toppmötet 2013. Särskilt framstående ledare från alla de europeiska marknaderna, däribland specialkvalificerade till evenemanget, kommer att gratuleras och berömmas för att de tagit sitt företag till en ny nivå. Tre nya produkter kommer att lanseras, åtföljda av nya videor och ett antal olika marknadsföringsverktyg. Deltagarna kommer att få lyssna på den ena kraftfulla talaren efter den andra. Listan med saker att se fram emot blir bara längre och längre!

Dan Higginson, Synergys grundare, är bestämd med att det viktigaste du kan göra för ditt företag är att vara med på de årliga toppmötena. Ingen annanstans kan Synergys teammedlemmar hitta en mer passionerad publik där samtliga inspirerande Synergy-gestalter är med. I synnerhet i år kommer Synergys högsta ledare att presentera dussintals spännande utvecklingsmoment som teammedlemmarna kan se fram emot i framtiden. Det här är verkligen Synergy Europes bästa event någonsin. Missa det inte!

Läs mer om Summit 2014

Advisory Board Message

Vilket arv vill du lämna efter dig?

Av Mark Comer, Double Presidential Executive

Ett arv är en gåva till framtida generationer. Det är en symbol över vårt livsverk och det som utgör vårt avtryck efter att vi är borta. Denna gåva kan vara något litet, som ett en uppskattad ägodel eller tradition, eller något stort, som ett företag eller en rejäl kvarlåtenskap. Det finns oändligt många sätt att skapa ett arv på, men med Synergy WorldWide får du verktygen som behövs för att skapa och forma ditt arv på mer än ett sätt. Synergy uppmuntrar faktiskt alla sina teammedlemmar att leva sina liv i en konstant medvetenhet om det arv det håller på att bygga upp, och tiotusentals av dessa teammedlemmar bygger på sina arv just nu.

När jag gick med i Synergy WorldWide 2002 fanns det många filantropiska företag i alla branscher, men jag upptäckte att Synergy ger en unik möjlighet att arbeta inom flera olika kapaciteter. Denna möjlighet gör att du och jag kan vakna varje dag och ge bort fysisk, känslomässig och ekonomisk hälsa som gåva till allmänheten.

PRODUKTEN

Synergy har fantastiska, högkvalitativa produkter som hjälper människor till ett bättre liv. I början var jag inte intresserad av att gå med i ett företag inom nätverksmarknadsföringbranschen, eftersom jag visste att de flesta företag i den branschen inte var intresserade av kvaliteten på sina produkter, utan mer av höga vinster. Men Synergy arbetar på ett nästan motsatt sätt. Produktkvalitet är och kommer alltid vara högst prioriterat.

Vi vet att produkterna är säkra eftersom varje ingrediens har testats hundratals gånger innan tillverkningen startar, och de slutgiltiga produkterna testas minst lika noggrant. Vi står ansikte mot ansikte med forskarna och besöker fabriken regelbundet. Synergys test- och tillverkningsprocesser utförs med den bästa möjliga tekniken, och vi känner oss fullständigt säkra när vi delar den slutgiltiga produkten med alla och envar. Tusentals framgångshistorier och vittnesmål om våra produkter har delats med andra. Jag har bevittnat vilken effekt dessa produkter har haft i min egen familjs liv och mina vänners och kollegers liv. Varje gång jag delar med mig av en Synergy-produkt förbättrar jag någons livskvalitet, och det är ett stort arv att lämna efter sig.

ATT GE TILLBAKA

När jag var ny i företaget, sponsrade Synergy en resa för oss till Bali, Indonesien, där vi besökte ett barnhem som huserade ett tjugotal blinda barn. Jag skakade hand med dem och såg hur spännande de tyckte det var att vi ägnade en timme av vår tid åt dem. Det var fantastiskt rörande att se hur mycket det betydde för dem. Under vårt besök sjöng en kör med 25 blinda flickor ett par vackra sånger för oss och jag blev djupt rörd av detta. När jag först anlände till Bali hälsades Synergy-gruppen av en poliseskort och vi fick var och en välja en motorcykel att åka på in till staden. Då kände man sig märkvärdig, men jag blev snabbt ödmjuk när jag såg dessa övergivna indonesiska barn stå på rad utanför sitt barnhem för att hälsa oss välkomna. På flyget på väg hem använde jag tiden till att tänka ut en massa idéer för en organisation som skulle låta mig ge något stort tillbaka. Sidorna med anteckningar jag gjorde under flygturen utvecklades så småningom och blev till vad som nu är känt som 5-Star Legacy Foundation.

Stiftelsen 5-Star Legacys mission har tre initiativ: att höja läskunnigheten för barn i förskolan, grundskolan och gymnasiet, att tillhandahålla ett hopp att kunna genomföra en högre utbildning genom stipendiefonder, samt att förbättra självtilliten genom företagande. Vi vill bryta den fattigdomscykel som finns i så många länder runt om i världen.

Jag har mött fantastiska människor från alla livets skeden genom stiftelsen 5-Star Legacy Foundation. Deras berättelser har lärt mig att stå med bägge fötterna på jorden, och de saker jag har lärt i livet har påverkat mitt sätt att tänka och fatta beslut i min vardag. När stiftelsen kan ge den fattigdomsdrabbade vietnamesiska befolkningen deras första läkarkontroller om 20–30 år så har jag nått mitt mål. Jag har kunnat lära min familj den viktiga läxan som heter välgörenhet och tacksamhet tack vare dessa upplevelser. Det arv som den tjänsten lämnar efter sig är det viktigaste av dem alla och den mest givande delen av mitt företag.

AFFÄRSMÖJLIGHETEN

Först och främst handlar Synergy om att främja hälsa och betjäna samhällen över hela världen, och det faktum att vi kan tjäna vårt levebröd genom att göra det är bara grädden på moset. Ju mer pengar du kan sätta in på banken, desto mer gott kan du göra världen. Vi har möjligheten att rädda livet på en 40-årig far med fem barn, som har dålig hälsa och som kämpar för att hitta ett fast jobb. Vi har möjligheten att ge honom en chans att lämna ett arv efter sig till sina barn och barnbarn. Vi får betalt för att ändra världen, och ingenting kan slå det.

När du ger bort Synergy som en gåva börjar en kedjereaktion. När du kastar en sten i vattnet börjar små cirklar röra sig utåt, bort från stenen, och innan du vet ordet av så har vågorna från en liten gärning spritt sig över ett stort område. Kraften i den modellen är äkta. För nio år sedan talade jag med sju koreanska teammedlemmar i en hotellobby angående en affärsmöjlighet med Synergy WorldWide. När jag reser till Korea nuförtiden så talar jag med en grupp på 2 500 människor. Jag har 100 000 personer i min organisation, och har potentialen att nå miljoner. Som en Synergy-teammedlem har vi ett stort ansvar att öppna våra munnar och tala om de produkter, de tjänsteinitiativ och den ekonomiska frihet som Synergy kan erbjuda. Vi har ett ansvar att lämna efter oss ett arv.

Synergys måltidsersättning SLMsmart

En bättre frukost, en bättre människa

Du har kanske hört rykten om att de nya produkterna ska komma till Europa om några månader, och vi är här för att erkänna att det du hört är sant! En av dessa produkter är måltidsersättningen SLMsmart, Synergys första produkt för viktkontroll. Den blir officiellt lanserad vid EU-toppmötet i september 2014.

Genom att byta ut en eller två av dina vanliga dagliga måltider med denna energigivande måltidsersättning, kommer du att märka att din målvikt är lättare att uppnå än du någonsin trodde. Denna uppfriskande vaniljshake kan blandas med vatten, mjölk eller med dina favoritfrukter eller favoritgrönsaker för att stilla hungern och hjälpa dig att nå din önskade vikt. Dina viktkontrollmål blir inte bara möjliga att uppnå, dina företagsmål blir det också. Nya produkter betyder tillväxt, och vi är säkra på att oavsett om du introducerar den här produkten till någon som ska gå ner i vikt eller till någon som bara behöver en snabb, hälsosam frukostrutin, så blir måltidsersättningen SLMsmart en produkt de alltid kommer att ha i sitt skafferi. Här är några anledningar till det:

Team Member Profile

Medlemmarna i den European Advisory Board uppnår titeln Emerald Executive

Av Catherine Bennett, Synergy Communications

“Den största anledningen till att vi ville uppnå Emerald var för att visa vägen för andra, och vi kommer nu att jobba mot att få erhålla titeln Diamond Executive av samma anledning”, säger Eric Gammals och Kati Gammals, Synergys senaste Emerald Executives. ”Vi vill visa andra att det är möjligt och att de kan förverkliga sina drömmar.”

Det uttalandet sammanfattar duons sätt att se på ledarskap, en syn där de värdesätter styrkan med samarbete och att leda genom att föregå med gott exempel. Sedan paret startade med Synergy i mars 2011, och började med att hjälpa att öppna den finska marknaden i oktober 2011, har de påverkat både den fysiska och ekonomiska tillvaron för otaliga personer. Idag är de värdefulla medlemmar i Synergys European Advisory Board och är viktiga ledare i Finland, även om deras inflytande märks i hela Europa. Ett av deras främsta mål just nu är att hjälpa sju teammedlemmar från sju olika länder att uppnå titeln Presidential Executive inom de kommande sju åren.

Ända sedan sin första dag som Synergy-distributörer har Eric och Kati haft som mål att en dag nå den högsta nivån Synergy kan erbjuda, och de föreställer sig att det blir högre än Double Presidential. Efter att ha jobbat på ett företag inom nätverksmarknadsföring i 7 år bestämde de sig för att arbeta med Synergy. Därefter klev de snabbt upp på stegen av titlar, och uppnådde titeln Pearl Executive efter 8 månader. De bibehöll Pearl-titeln varje månad tills de nådde titeln Emerald Executive.

Den största delen av sin tid använder Eric och Kati till att utveckla nya Synergy-ledare. Det innebär att de coachar teammedlemmar i sitt system som de utvecklat och hjälper dessa teammedlemmar att tro på sig själva. Många av Erics och Katis teammedlemmar är Team Leader, Team Manager och Team Director, tack vare den uppmärksamhet de ger för att stödja individerna i sina team. De upptäckte att det är mycket viktigare att ge stöd än att oroa sig för nästa titel att erövra, eftersom oron över att uppnå ett svåruppnått mål ofta avger negativ energi till hela teamet.

Därför vill Erik och Kati lära alla teammedlemmar att ställa upp tre mål: ett lägsta mål, ett reellt mål och ett drömmål. Att sätta upp flexibla mål gör det lättare att fortsätta vara positiv och behålla tacksamheten över det som fungerar. Med Erics och Katis tremålsmodell får teammedlemmarna en möjlighet att uppmärksamma sin framgång och känna sig inspirerade att nå högre nivåer än de ursprungligen hoppades på. Tremålsmodellen är också effektiv för att behålla en långsiktig motivation även om ett drömmål ligger utom räckhåll. Inte ens de bästa teamen vinner varje gång. Till exempel så missar de flesta professionella basketspelare nära 70 % av sina skott, men det hindrar dem inte från att vinna matcher.

”Med stora mål följer stora utmaningar, och det är viktigt att bemöta dessa hinder och vända dem till fördelar”, säger Kati. ”När du har tusentals personer i din organisation så är du tvungen till detta. En del av vår stora framgång har kommit när vi var tvungna att vända en utmanande situation till en fördel.”

Till syvende och sist så är Erics och Katis första prioritet att dela med sig av Synergys produkter. De vill få ut produkterna till så många människor som möjligt, eftersom de vet att produkterna fungerar, och de är ivriga att se dem fortsätta att ändra folks sätt att leva sina liv.

Både Eric och Kati är kända för sin smittande positivism, en inställning som de har haft ända sedan sina första veckor med Synergy. Eric säger att som ny distributör för Synergy, så skaffade han sig själv rätt inställning genom att lyssna på ”Lose Yourself” med Eminem och ”Get the Party Started” med Pink. Både Eric och Kati har gjort sig av med termen ”svagt ben” i sin organisation och kallar istället en teammedlems mindre ben för ett ”utvecklande ben”.

Det är tack vare denna positivism och sin utomordentliga ledarförmåga som Eric och Kati har hjälpt många personer att övervinna sina rädslor och finna sin verkliga potential. Genom Synergy har de förverkligat sina egna och många andras drömmar.

”En del av vår dröm är att hjälpa folk att nå sina egna drömmar”, säger Eric. ”I framtiden vill vi kunna finansiera skolor och ålderdomshem. Vi har redan uppfyllt våra drömmar på många sätt. Vi hade en dröm att resa över hela världen och delta i personlig utvecklingsträning, och det har vi gjort. Allt vi satte upp på vår visionstavla för ett antal år sedan, har blivit verklighet.”

För Eric och Kati är det en stor framgång att ha fått titeln Emerald Executive, och det är ett stort steg på deras färd mot toppen.

”Det är inte ofta man möter så extremt framgångsrika personer som också har kvar en hög integritet och ödmjukhet gentemot andra”, säger Synergy WorldWides Vice President of Sales, Stewart Rutter. ”Eric och Kati Gammals bryr sig verkligen om företaget, produkterna och framför allt människorna de arbetar med. Deras förmåga att ta sig igenom utmaningar, fortsätta vara positiva oavsett situationen och driva sig fram till att vara så bra de kan, är det som gör dem så ovanliga. Vår första prioritering som företagsledning är att skapa och styra ett företag som är attraktivt för människor som Eric och Kati.”

I rampljuset

Synergy Medlemmarna gör stora framsteg i år, och var och en bidrar något värdefullt. Vi har den största äran av att ha så tillägnade anmärkningsvärda folk inom Synergy familjen. Låt oss presentera några av dessa inspirerande individer som har utmärkt sig i sina respektive marknader

Franz Friess & Ana-Vajda Friess

I april uppnådde Franz Friess och Ana-Vajda Friess, från Österrike titeln Pearl Executive. Detta starka par har en stor tro på att vem som helst kan få framgång med Synergy WorldWide, men de måste bygga sin framgång på framgången hos sina sponsorer och sätta de teammedlemmar som inte kommit så långt före sig själva. Franz och Ana fick möjlighet att medverka i Legacy Retreat för första gången 2014, och de vill väldigt gärna hjälpa teammedlemmarna i sin organisation att kvalificera sig för nästa års retreat i Dubai, så att de kan dela den oförglömliga upplevelsen. De vet att när en grupp människor siktar mot att uppnå ett gemensamt mål så är allting möjligt, och det är det som gör teamwork så viktigt när deras företag växer.

”Vi startade Synergy för fem år sedan och våra liv har totalt förändrats under den tiden”, säger Franz. ”Det är upp till oss att göra något av de möjligheter som Synergy erbjuder. På grund av den sanningen är vårt motto ’ingenting förändras om jag inte själv förändras’. Vi hoppas att vi ska kunna inspirera många människor med det budskapet och hjälpa dem med att nå sina mål.”


Fabio Montagna

Fabio Montagna, bosatt i Bologna, är en av Italiens nyaste Team Leaders. Han har arbetat med nätverksmarknadsföring i över 20 år. Innan han dök ner i nätverksmarknadsföringens värld ägde Fabio ett välmående företag inom fastighetsköp, men han lämnade den verksamheten eftersom han önskade sig lite äventyr och ville bli en kraft som förbättrar liv.

Team Director Peppe Lucio introducerade Fabio till Synergy, och Fabio visste att om Peppe trodde på hans företag så kunde han själv också göra det. Tack vare Peppes passion och hängivenhet för sitt team, kunde Fabio ta sig an en livsomvälvande möjlighet, och han tillskriver en stor del av sin nuvarande framgång till Peppe. Fabio sa att han kände samarbetet i företaget redan första dagen, och han är redo att ge hela sitt hjärta och hela sin själ till sitt team. Fabio är glad att han kan fortsätta att dela sin företagsmöjlighet med den italienska befolkningen och lätta på det ekonomiska trycket som många känner av idag. Han menar att Synergys vision, marknadsföringsplan och företagsstruktur är starka nog att locka hundratals, ja även tusentals av européer till hans organisation.


Yvonne Timmins

Yvonne Timmins, en av Irlands nyaste Team Managers, var på utställningen Rude Health i Dublin när hon blev introducerad till Synergy WorldWide av James Booth. Hon kommer från en bakgrund av "healing" och älskar konceptet med att främja ett hälsosamt liv samtidigt som man bygga upp ett företag. Yvonne har placerat ProArgi-9+ främst i sitt företag, eftersom hon har sett produkten ge otroliga resultat hos dem hon har delat den med. Mycket av Yvonnes passion för företaget sattes igång av hennes entusiastiska och uppmuntrande sponsor James. Hon söker ny kunskap om produkterna och företaget dagligen, och har gjort mötesnärvaro till en prioriterad sak.

”Affärsmöjligheten är tillgänglig för alla som har en önskan att arbeta och bli ekonomiskt oberoende”, säger Timmins. ”Jag tror att Synergy WorldWide kommer att vara ett namn som förekommer i alla hushåll inom de närmaste fem åren, eftersom vår grundare Dan Higginson är en visionär som bryr sig om människor och önskar att alla kan lämna efter sig ett stort personligt arv!”


Andrzej Kedzior

Andrzej Kedzior blev Team Manager i maj, och är i och med det en av de högst rankade teammedlemmarna i Polen. Andrzej är född och uppvuxen i Wisła Malinka. Han reser ofta och ser alltid fram emot att komma hem igen. Innan han fann Synergy WorldWide ägde Andrzej sitt eget företag, men när han upptäckte nätverksmarknadsföringsbranschen ändrade det hans planer. En kollega tog honom med sig till ett möte i Tjeckien, och medan en annan gäst som reste med dem inte var intresserad av detta nya företagsäventyr, så blev Andrzej snabb övertygad om att Synergy var företaget för honom. Hans beslutsamhet, styrka och tro har fört honom till denna punkt på hans resa med Synergy, och kommer att ta honom vidare upp till toppen. Han säger att de utmaningar som andra skulle anse omöjliga att klara av är något som han själv gärna vill anta och finna ett sätt att lösa. Detta är den jag-kan-attityd som gör Andrzej till en ledare värd att följa.

”Huvudingrediensen i företaget är vi”, säger Andrzej. ”Om vi kan lägga ner tid på att utföra det grundläggande arbetet så kommer vi att lyckas. Den viktigaste saken är dock teamwork, eftersom det är genom det som vi kommer att uppnå vår ekonomiska tillfredsställelse.”


Innehållsförteckning